5 kledingtips om langer te lijken

Waarom wil iedereen langer en slanker lijken?

Lang en slank zijn is het ideale beeld wat veel vrouwen hebben, dat merken we ook bij onze cursisten. Wij zijn van mening dat elke lengte prachtig is mits op de juiste manier gekleed en afgestemd op je lichaamsvorm.

Wanneer jij je kleedt om optisch langer te lijken, lijk je ook automatisch slanker. Dit kan een fijne bijkomstigheid zijn tenzij je graag voller wilt lijken én ook langer. Hieronder volgen 5 tips om langer te lijken.

kledingtips om langer te lijken

1 Kleed je in één kleur

Wanneer je je in één kleur kleedt dan lijk je voor degene die naar je kijkt langer. Het oog van de kijker gaat moeiteloos door van de schouder tot aan de punten van de schoenen. Dit komt omdat de kleuren helemaal op elkaar zijn afgestemd. Top, broek en schoenen zijn gekozen in dezelfde kleur.

Kijk nu maar eens naar de twee combinaties hierboven. Wanneer je bij de schouder begint dan stop je oog een paar keer voordat je bij de punten van de schoenen bent. De plaatsen waar je oog even stopt zijn aangegeven met horizontale lijnen.

Draag hakken om langer te lijken

2 Draag hakken, plateauzolen of sleehakken

Hakken laten je benen langer lijken. Je voegt een stukje lengte toe aan je benen door de hak. Wanneer je een lange broek met wijde pijpen draagt of een maxi-jurk tot op de grond, met hakken daaronder verstopt, dan lijken je benen helemaal enorm lang.

Prints voor kleine vrouwen

3 Kies voor kleine prints

Wanneer je klein van gestalte bent en slank, dan kies je voor kleine prints, zoals hierboven. Wanneer je een gemiddelde lengte hebt, dan draag je medium prints en lange vrouwen kiezen grotere prints. Ben je klein en wat forser dan mogen je prints ook wat groter.

Volgens stylisten ben je een kleine vrouw wanneer je een lichaamslengte hebt van 1.62 m. of minder.
1.62 mtr valt onder klein
1.63 mtr tot en met 1.74 mtr valt onder gemiddeld
1.75 mtr en langer valt onder lang

4 Denk aan verticale details

Wanneer we spreken over verticale details, dan hoef je geen broek met lengtestrepen te dragen. Alleen al door het persen van een vouw in je broek, creëer je een verticale lijn. Een lange ketting heeft hetzelfde effect maar dan voor je bovenlichaam.

Wanneer je een shawl los draagt dan maakt de shawl ook een verticale lijn over je lichaam. Denk bijvoorbeeld ook aan een jurk met een zichtbare rits erin en lang los haar. Beide zijn voorbeelden van verticale belijning. Met verticale belijning lijkt je altijd langer.

vermijd horizontale lijnen om langer te lijken.

5 Vermijd horizontale lijnen

In het bovenstaande plaatje zie je een aantal horizontale lijnen voorkomen. De voorbeelden van horizontale lijnen zijn de lijnen van de opgestikte zakjes op de blouse, de riem, de opgerolde mouwen, de armband, de onderkant van de blouse, de opgerolde broekspijpen, de bandjes op de schoenen. 

Bij al deze horizontale lijnen zal het oog van degene die naar je kijkt even stoppen. Hierdoor lijk je kleiner en voller. Ga eens voor de spiegel staan en kijk hoeveel horizontale lijnen er voorkomen in jouw outfit. Hoe vaker je oog een horizontale lijn tegenkomt, hoe kleiner je lijkt. Voor lange vrouwen is deze belijning juist een uitkomt. Maar kleine vrouwen die graag wat langer willen lijken vermijden zoveel mogelijk horizontale lijnen

Langer én voller lijken?

Wil je langer lijken en liever niet slanker? Pas dan bovenstaande tips toe in combinatie met volumineuze stoffen, zoals (grove) breisels en stevige stoffen. Zorg voor verticale plooien over de borsten, heupen of billen (naar gelang wat voller mag van jou) of verticaal geplaatste ruches.

Meer weten?

Wil je nóg meer weten over jezelf goed kleden voor een optisch beter resultaat? Maak dan een afspraak bij één van de door ons opgeleide stylistes of is de opleiding Kledingstyliste misschien iets voor jou?

Heb je vragen aan ons over dit blog? Of een interessante kledingervaring? Hieronder kun je een reactie geven!

Lieve groet,


Irma & Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *