7 kleurtips voor je klant

Hier vind je kleurtips voor jouw kleurenpalet!

Heb je een kleurenanalyse gedaan bij je klant en wil je graag kleurtips geven om het kleurenpalet goed te gebruiken? Er zijn zoveel kleuren! Veel klanten maken zich er druk om dat elke kleur precies overeen moet komen met de kleuren in de waaier. Dat is echt niet nodig. Hieronder een aantal kleurtips die je mee kunt geven aan je klant:

  • De klant hoeft zichzelf niet te beperken tot enkel de kleuren in het palet. Er zijn zoveel meer mogelijkheden dan het palet kan bevatten.
  • Belangrijk is dat de kleur van het kledingstuk goed in harmonie is met de kleuren in het kleurenpalet. De kleur van je kledingstuk moet mooi opgaan in het palet. Wanneer er harmonie ontstaat creëer je een mooi beeld.
  • Andere kleuren die goed bij de klant kunnen passen moeten overeenkomen in ondertoon, diepte en zuiverheid. Het zou ‘familie’ moeten zijn van de andere kleuren.
  • Laten we groen als voorbeeld nemen. Lijkt de groen op een groen in de waaier? Of is het een ander soort groen? Heeft je klant een kleurenpalet van de winter of zomer en kijkt diegene naar een biljartgroen om uit te proberen? Dan moet die kleur dezelfde zuiverheid hebben om een goede match te zijn. Zou diegene kijken naar olijfgroen, ook al heeft het dezelfde zuiverheid, dan zou het toch niet passen omdat de gele ondertoon van olijfgroen te warm is.
  • Geef je klant mee om het palet helemaal uit te schuiven met alle kleuren in het zicht. Op die manier vergelijk je alle kleuren met de kleur die de klant wilt uitproberen en niet met één kleur in de waaier. Zo krijgt de klant een betere indruk of de nieuwe kleur echt een goede match is en dus een aanvulling voor de garderobe kan zijn.
  • Onthoud dat de kleuren van de klant kunnen veranderen als de klant ouder wordt. Elke vijf à tien jaar een update van de kleurenanalyse is een aanrader. Blijf dus altijd goed kijken welke kleuren in het palet het beste passen bij de ontwikkeling van de klant.
kleurtips bij de kleurenpaletten en de make-up
Tijdens de opleiding wordt gewerkt met de make-up en de kleurpaletten
  • En dan de zevende tip tot slot: tijdens de kleurenanalyse komen de allermooiste kleuren van de make-up uit de computer rollen. De klant wordt prachtig opgemaakt en voelt zich heerlijk. Nadat de klant haar persoonlijke palet ontvangen heeft kunnen de kleuren van de lipstick ook worden uitgekozen met behulp van het kleurenpalet. Kijk of de rood/roze/paars/oranje-tinten van de lipstick overeenkomen met de tinten uit het palet.
kleurtips voor lipsticks
Deze lipsticks passen bij dit palet

Wil je meer leren over kleuren, kleurcombinaties en hoe je anderen blij maakt met een kleurenanalyse? Neem dan contact op of schrijf je direct in voor de opleiding kleurenanalyse.

kleurtips tijdens de opleiding

Liefs, Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *