De examendag van de opleiding kleurenanalyse is een feestje!

De opleiding Kleurenanalyse is een cadeautje, het examen een feestje! 

De modellen die met onze cursisten mee mogen komen naar de examendag ervaren de dag als een waar cadeautje. Ze genieten van de activiteiten, de tips en het mooie resultaat van de advisering. En na afloop vragen we de modellen om feedback middels een evaluatieformulier. De reacties spreken voor zich en de modellen beoordelen deze dag met een 9,3 gemiddeld! (de volledige uitslag vind je onderaan).

 

De opleiding kleurenanalyse is een cadeautje het examen een feestje

 

Examen doen voor een kleurenanalyse is best spannend

Elke examenkandidaat neemt een model mee die deze dag een kleurenanalyse krijgt. Vaak vragen ze iemand bij hen uit de buurt met wie ze samen naar de cursuslocatie reizen in Hendrik-Ido-Ambacht. We beginnen de examendag stipt om tien uur. Maar de examenkandidaten en de modellen zijn altijd wat vroeger op deze dag. De meeste cursisten slapen gelukkig goed de nacht van tevoren, maar in de ochtend begint de spanning toch wat op te lopen.

Enigszins nerveus -de één meer dan de ander- komen ze de cursuslocatie binnen. De cursisten krijgen de opdracht om hun model zó te verzorgen alsof ze een echte klant is. Dus bezorgen ze de modellen koffie en thee en zorgen ze ervoor dat het haar aan niets ontbreekt.

 

examendag opleiding kleurenanalyse

 

Theorie-examen kleurenanalyse

Na de opening om tien uur gaan de cursisten eerst het theorie-examen afleggen. Ze krijgen een formulier met twintig vragen die ze op hun gemak in mogen vullen. Cursisten met dyslexie hebben de mogelijkheid om het examen mondeling af te leggen.

Sommige cursisten zijn snel klaar met de vragen, anderen schrijven hele verhalen als antwoord op de vraag. En als het theorie-examen achter de rug is, dan zakt de grootste spanning meestal weg.

 

theorie examendag opleidinig kleurenanalyse

 

Cursist en model werken samen

Rond elf uur krijgen de modellen te horen aan welke cursist ze toegewezen worden. De modellen worden namelijk gewisseld. Als je examen mocht doen op degene die je zelf hebt meegebracht dan zou het al te makkelijk zijn!

De tweetallen zijn gemaakt en de cursisten beginnen de kleurenanalyse. Maar voordat je praktisch aan de slag gaat vertel je natuurlijk eerst aan je cursist wat je gaat doen en hoe de prachtige seizoenstypes eruit zien!

 

kleurenanalyse examen

 

Kleurenanalyse systeem van Art of Image

Bij de kleurenanalyse met het hoogwaardige systeem van Art of Image hoort een map met strookjes. Hiermee nemen de cursisten de haar-, huid- en oogkleur op van het model. De modellen kijken geïnteresseerd mee en zijn soms versteld hoe hun oogkleur eruit ziet op een strookje.

Ook wordt de haar- en de huidskleur vastgesteld. De modellen kunnen meekijken welke kleuren matchen met hun huid of haar. Nu en dan is het nog lastig om een strookje te kiezen, sommige kleuren liggen dicht bij elkaar, maar onze cursisten weten daar wel raad mee.

 

kleurenanalyse systeem van Art of Image

 

Een kleurenanalyse voor een stralend uiterlijk

Dan volgen de shawls die over de schouders van het model worden gedrapeerd. De modellen reageren daar altijd zo enthousiast op! Het is ook werkelijk verbluffend om te zien hoe de uitwerking van kleuren is op je gelaat. Met sommige kleuren lijk je bleek en vermoeid terwijl er prachtige kleuren zijn die je een energiek en stralend uiterlijk geven. ‘Het is net toveren!’, zeggen wij weleens.

 

een kleurenanalyse voor een stralend uiterlijk

 

Tijd voor lunch!

En dan zijn we toe aan de lunch. De groep is dan altijd heel groot en we zitten gezellig met elkaar aan een lange tafel. De tafel is mooi gedekt en er is volop keuze uit beleg, broodjes en dranken.

Tijdens de lunch wordt vrolijk gepraat over de analyse, de kleuren maar ook worden shoppingtips gevraagd aan onze cursisten. Zo nu en dan zijn er ook modellen die zo enthousiast zijn geworden, dat ze ook een opleiding bij De Stijlacademie willen volgen en hierover allerlei vragen stellen.

 

 

De modellen maken zich op

Na de lunch gaan we verder met de make-up. De cursisten leggen hun model uit hoe ze zichzelf mooi op kan maken in haar allerbeste kleuren. Natuurlijk kunnen onze cursisten de modellen heel mooi en heel snel opmaken, maar wanneer het model dan thuiskomt weet ze niet meer hoe het gedaan is. De modellen maken zichzelf op, zodat ze het later thuis ook nog kunnen.

 

 

Make-up kleuren zijn heel bijzonder

De kleuren waarmee de modellen zich opmaken zijn geselecteerd op basis van de huid-, haar- en oogkleur. Zo’n persoonlijke kleurkeuze geeft een ongeëvenaard resultaat. De modellen stralen en vinden het prachtig dat ze precies de juiste kleur foundation hebben gevonden die exact bij hun huidskleur past en de beste oogschaduw-kleuren om hun ogen optimaal te laten glanzen!

Stralend en mooi opgemaakt gaan de cursisten met hun model op de foto.

 

Make-up kleuren bij kleurenanalyse

 

Uitleg persoonlijke kleurenwaaier

Wanneer je een analyse laat doen, dan hoort daar ook een persoonlijke kleurenwaaier bij. Wat veel klanten niet beseffen, is dat er een hele theorie achter een kleurenwaaier zit. Het is daarom heel belangrijk dat de klant een goede uitleg krijgt bij het palet.

De cursisten leggen de werking en toepassing van het palet goed uit aan de modellen. Ook laten ze zien dat een kledingstuk niet precies dezelfde kleur hoeft te hebben als een kaartje uit je kleurenwaaier. Zolang het kledingstuk in harmonie is met de kleuren uit het palet dan is het ook goed. Dit is belangrijk om te weten voor de modellen die gaan werken met een palet.

 

persoonlijke kleurenwaaier

 

Alle kleurenanalyses worden beoordeeld

Ondertussen overleggen de afgevaardigde van Art of Image en wij (Irma en Marijke) met elkaar over de behaalde resultaten van de cursisten. We spreken alle cursisten door en evalueren de diverse onderdelen. Wanneer alle cursisten besproken zijn dan gaan we de uitslag bekend maken.

 

beoordeling kleurenanalyse

 

Geslaagd als kleurconsulent!

Als de uitslagen bekend zijn gemaakt dan worden de certificaten uitgereikt met een persoonlijk woordje en een kleurrijke bos bloemen. We vieren het succes met een stukje taart en een drankje. Tenslotte gaan we met z’n allen op de foto en kunnen we terugkijken op een geslaagde dag!

 

geslaagd als kleurconsulent

 

De evaluatie van de modellen: 

De examendagen van de opleiding kleurenanalyse worden gemiddeld beoordeeld met een 9,3! Hier zijn wij natuurlijk supertrots op. We doen er ook alles aan om het onze cursisten en hun modellen naar de zin te maken en dat ze terug kunnen kijken op een waardevolle dag.

 

Beoordeling De Stijlacademie

 

De examendag heeft voldaan aan de verwachting: 9,2
De ontvangst: 10
Het programma: 9,2
Uitleg door de cursist: 9,6
De locatie: 8,8
De lunch: 9,2
Vakkundigheid: 8,4
Indruk van De Stijlacademie: 8,8
Beantwoording van vragen door cursist: 9,6
Afsluiting van de dag: 10

 

Verdere reacties van de modellen: 

“Eyeopeners gekregen!”
“Afstappen van een aantal kleuren”.
“Nieuwe mogelijkheden voor kleurgebruik”.
“Mooie locatie en makkelijk te vinden!”
“De cursist geeft goed aan wat wél en niet kan”
“Gezellige dag en je leert elkaar in korte tijd goed kennen.”
“Nieuwe kleurcombinaties! Gezellig en professioneel!”
“Nieuwe make-up technieken. Goede uitleg kleurenwaaier.”
“De Stijlacademie is professioneel en verhelderend.”
“Het programma was leuk en verrassend en was goed gestructureerd. Activiteiten liepen goed in elkaar over.”
“Cursist gaf duidelijke uitleg.”
“Nieuwe manier van aanbrengen met oogpotlood geleerd.”
“Bijzondere mogelijkheden met de kleurenwaaier. Voortaan rouge gebruiken!”
“Het imagospel was leuk om te spelen. “

 

Lijkt het jou ook leuk om een dag als model mee te maken? Of ben je liever examenkandidaat? Op deze pagina vind je me meer informatie over de opleiding Kleurenanalyse. 

Een reactie geven of een vraag stellen over dit artikel kan hieronder. Wij reageren altijd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *