De sjaal op 5 manieren

De sjaal is een zeer veelzijdig accessoire! Het geeft warmte en bescherming, verbindt de onderdelen van je outfit en kan bovendien het geheel opfleuren. Omdat deze accessoire vaak vlak bij je gezicht wordt gedragen, kan het je laten stralen met je goede kleuren. Handig en effectief om er fris en harmonieus uit te zien. Sjaals zijn geweldig en je kunt ze op vele manieren gebruiken. Dit zijn onze opties om de sjaal op 5 manieren te gebruiken.

Een sjaal op 5 manieren: twee lachende dames; beide met sjaal en zonnebril.
Dames met kleurige sjaals

Om je hals

Een van de meest populaire manieren om een sjaal te dragen is om je hals. Dit is een geweldige manier om warm te blijven in de koudere maanden of om een kleuraccent aan je outfit toe te voegen. Je kunt hem los dragen of er een knoop in leggen. Er zijn talloze manieren om een sjaal om je hals te knopen. Ieder model sjaal, rechthoek, vierkant of driehoek heeft diverse mogelijkheden.

Onze favoriet

Onze favoriet is de rechthoek; dubbelvouwen, om je hals leggen en dan één uiteinde door de ene kant van de lus, de lus draaien om vervolgens het andere uiteinde door de andere kant van de lus te trekken (zie rechter plaatje hieronder). Resultaat een volle en toch platte knoop die mooi valt in een v-hals van een top of jas. Kijk ook voor ontelbaar veel ideeën over het dragen van een sjaal op Pinterest of bijvoorbeeld naar deze leuk gemaakte film.

Een sjaal op 5 manieren: zeven sjaals op diverse manieren geknoopt.
Diverse manieren om een sjaal te knopen.
Een roze sjaal met een dubbele knoop voor een mooi geweven effect.
Mijn favoriete manier om een sjaal te knopen.

De sjaal als hoofddoek

Een andere populaire manier om een sjaal te dragen is als hoofddoek. Dit is een geweldige manier om je haar uit je gezicht te houden. Je kunt dit ook doen om religieuze redenen of om wat stijl toe te voegen aan een eenvoudige outfit. Je kunt hem als een hoofdband over je haar dragen; als een soort bandana. Of je haar helemaal bedekken rondom, de punten achterlangs naar voren halen en dan bovenop vastmaken. Ook hiervan vind je op Pinterest of Youtube talloze voorbeelden.

Oranje hoofddoek met sierlijke draaiknoop bovenop.

Uniek en anders

Als je op zoek bent naar een unieke manier om een sjaal te gebruiken, probeer hem dan om je middel te knopen. Dit is een geweldige manier om wat kleur toe te voegen aan een eenvoudige outfit of om een meer casual look aan te kleden. Ook kun je daarmee je taille extra accentueren.
Een andere unieke en creatieve manier om een sjaal terug te laten komen in je outfit is om die om je tas te binden. Altijd mooi om kleur weer terug te laten komen.

Rode en zwarte tas met een sjaal geknoopt aan het hengsel.

De sjaal als jurk of rok

Tot slot, een van mijn andere favoriete manieren om een lekkere grote sjaal te dragen; als een sarong. Met name op vakantie is dit ideaal! Heel handig om je bikini of badpak mee te bedekken als je naar het strand of zwembad gaat. Vervolgens kun je hem ook gebruiken als handdoek om op te zitten of om jezelf mee af te drogen. Je kunt je sarong als jurk over één schouder dragen, achterlangs in je nek knopen of om je middel vastknopen als rok. Ook hiermee kun je heel veel kanten op.

Een sjaal op 5 manieren: een pareo op 3 manieren te gebruiken. 2 x als jurk en 1 x als rok.

Dit zijn onze suggesties voor de sjaal op 5 manieren. Hopelijk geeft dit inspiratie! Wil je meer ontdekken? Doorzoek Pinterest en Youtube voor heel veel meer.

Met stijlvolle groet,

Wia & Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *