De stijlregels van prints combineren

Met deze stijlregels wordt prints combineren een stuk eenvoudiger

Voor veel vrouwen is prints combineren een groot raadsel. Maar ruitjes, streepjes en stipjes gaan absoluut samen! Vaak spelen ze dan maar op veilig door voor effen stoffen te kiezen. Hoe je een mooie combinatie maakt met verschillende prints, dat lees je hier. We tonen je vijf verschillende manieren als je prints wilt combineren, dus kijk gauw verder!

 

Combinatie 1: laat één print domineren

De ruit in de jas is een veel groter oppervlak dan het streepje in het korte broekje. Dat is de eerste sleutel die we je geven voor het smaakvol combineren van prints. Maak altijd een combinatie van prints van verschillende formaten.

prints combineren

Laat altijd een grote print meer opvallen -in een groter oppervlak- en een kleinere print een bijrol spelen. Juist door grote en kleine prints bij elkaar te dragen maak je een spannend geheel. Probeer maar eens twee prints te combineren van dezelfde grootte, dat is veel minder fraai. Door te variëren met de grootte van prints kan je heel veel dessins met elkaar combineren.

Er zijn nóg vier andere geheimen die je moet weten om stijlvolle combinaties te maken met prints. Sleutel nummer twee vind je hieronder.

 

Combinatie 2: prints combineren mix dierenprints

Combineer dierenprints in diverse formaten en kleuren met elkaar. Dierenprints laten zich heel goed met elkaar combineren. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten voor je je tijgerprint-pumps aantrekt bij je zebra-broek.

prints combineren

Over het algemeen is een tijgerprint makkelijker te combineren met een andere tijgerprint. En draag een cheetah print met cheetah samen. Wanneer je een zebraprint gaat mixen met een tijgerprint, dan krijg je al snel een onrustig beeld.

Dierenprints kunnen heel chique staan wanneer ze aansluiten bij je kleur- en stijltype. Wanneer ze minder bij je passen qua kleur of stijl, kan een dierenprint snel ordinair maken. Daarom is ons advies: mix je dierenprints en kijk in de spiegel. Twijfel je? Less is more!

 

Combinatie 3: Streepjes en bolletjes zijn een mooie match

Hoe leuk is het als je streepjes combineert met stipjes of bolletjes? Zo’n bolletjes-dessin noemen we ook wel een polkadot.

prints combineren

Polkadots doen het heel goed wanneer je je vrouwelijke uitstraling wilt benadrukken. De ronde vorm van de polkadot bevestigt de ronde vormen van het vrouwelijke lichaam, waardoor je alleen maar nóg vrouwelijker overkomt.

Een streepjes-print kan je met vrijwel elke andere print combineren. Een streep (en zeker een wat smallere streep) kan je combineren alsof je een effen kledingstuk draagt. Draag daarom bij je zebrabroek eens een zwart-wit gestreept t-shirt, dat kan heel goed!

 

Combinatie 4: herhaal dezelfde kleuren in diverse prints

Als je je nog niet zo zeker voelt over het combineren van prints, dan is deze tip heel waardevol voor jou. Voor een beginner in het combineren van prints is het heel veilig wanneer je dezelfde kleur herhaalt in verschillende patronen.

prints combineren

We zien ervaren ‘print mix & matchers’ een groene bloemetjesblouse met een blauwe streepbroek combineren. Dat vergt wel enige vaardigheid. Juist wanneer je nét niet de goede combinatie maakt, kan je eruit zien alsof je je in het donker aan hebt gekleed. En toen werd het licht: oei! Het past voor het oog net niet bij elkaar.

Om dit te voorkomen en op safe te spelen herhaal je gewoon 1 kleur in verschillende patronen. Dan zien anderen zeker aan je dat er over de combinatie is nagedacht.

Op de catwalk zien we de meest bizarre prints heel stijlvol met elkaar gecombineerd worden. In het dagelijks leven trek je al snel heel veel aandacht wanneer je deze combinaties toe zou passen. Sommigen voelen zich hier prima bij, voor anderen is dit al snel wat te veel.

 

Combinatie 5: onderbreek de plaats waar twee patronen samenkomen

Combineer je twee patronen met elkaar, waarbij je jezelf de vraag stelt of het wel kan? Wanneer je dit gevoel hebt dan doe je er verstandig aan om de plaats waar de twee patronen bij elkaar komen te onderbreken met een riem.

prints combineren

Door een riem te dragen tussen de twee patronen, maak je de overgang van het ene patroon naar het andere een stuk rustiger voor het oog. Het wordt dan veel prettiger en makkelijker om je prints te combineren.

Heb je een gedessineerd jasje en een gewerkte blouse? Draag er dan een vestje of een gilet onder in een effen kleur. Op die manier kan je twee prints combineren op je bovenlichaam met een effen laagje ertussen. De twee prints raken elkaar dan niet maar worden rustiger door de overgang van het effen gilet.

Wij wensen je veel succes met het samenstellen van spannende combinaties!

 

Heb je een vraag of een (stijl)tip die aansluit bij dit artikel? Stel deze gerust hieronder, je krijgt altijd antwoord!

Liefs, Marijke & Irma

 

 

2 Replies to “De stijlregels van prints combineren”

  1. Ans Effing

    Hallo, mijn broek is donker oranje (gekreukt) en met een subtiel zwart blokstreepje. Ik heb er een blouse bij die overheersend zwart is met een ecru en donker oranje bloempatroon. Ik kan het niet onderbreken met een zwarte riem omdat je de broek moet aansnoeren. Ik was van plan om de blouse half aan de voorkant in de broek te doen. Kan dit?

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *