Dit doet de kleur geel voor je

Er is iets met de kleur geel dat ons gewoon gelukkig maakt. Het is de kleur van zonneschijn en narcissen, limonade en zomertijd. Het is blij en vrolijk en optimistisch. En het is geen wonder dat geel één van de meest populaire kleuren ter wereld is.

Geluk en positiviteit

In de kleurenpsychologie wordt geel vaak geassocieerd met geluk en positiviteit. Het is een kleur die bekend staat om het stimuleren van onze stemming en het creëren van gevoelens van geluk en optimisme. Geel associëren we ook met mentale helderheid en intelligentie. Als we geel zien, kunnen we niet anders dan denken aan zonneschijn en alle gelukkige, warme gevoelens die daarmee gepaard gaan.

de kleur geel ligt tegenover paars in de kleurencirkel
Geel ligt in de kleurencirkel precies tegenover paars. Geel met paars is een heel opvallende combinatie.

Vrolijk wakker worden met de kleur geel

Geel is ook een zeer stimulerende kleur. Het is aangetoond dat geel onze stofwisseling en hartslag verhoogt, en het is de perfecte kleur ter ondersteuning om ’s morgens op te staan met een positief gemoed. Als u op zoek bent naar een beetje pit in uw uitstraling, voeg dan eens wat geel aan uw garderobe toe.

de kleur geel
Geel is er in vele varianten

Veelzijdig geel

Maar geel is niet alleen een vrolijke kleur, het is ook een zeer veelzijdige kleur. Geel kan worden gebruikt om zowel warme als koele kleurenschema’s te creëren. In combinatie met warme kleuren zoals oranje en rood, zorgt geel voor een vrolijk en energiek palet. En in combinatie met koele kleuren zoals blauw en groen, geeft geel een meer kalmerend en sereen gevoel.

In elk palet is de kleur geel opgenomen die bij je past

‘Spice it up’ met de kleur geel

Wat je stemming ook is, geel helpt je zeker. Dus de volgende keer dat je je down voelt, probeer dan eens een beetje geel toe te voegen aan je leven. Je zou zomaar kunnen ontdekken dat het de perfecte oppepper voor je is.

Kleurrijke groet,

Wia en Marijke

P.S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *