Draag kleur voor een goed humeur!

De maandag van de voorlaatste volle week van januari wordt ook wel Blue Monday genoemd. Sommige mensen voelen zich dan neerslachtig of weemoedig, vanwege het mislukken van goede voornemens, de donkere dagen en de zomervakanties lijken ver weg. Onze suggestie: draag kleur voor een goed humeur!

Monochrome blauwtinten

Kleuren hebben impact op hoe jij je voelt

Dat kleur invloed heeft op ons leven dat weten we inmiddels en is wetenschappelijk onderzocht. Kleuren kunnen je vrolijk maken, met kleuren kunnen we communiceren en kleuren fleuren saaie dingen op. Een kleur kun je mooi of lelijk vinden, maar wist je dat door een minder mooie kleur te combineren met een kleur die jij wél mooi vindt, je de minder mooie kleur opeens veel positiever beoordeelt?

Wat is jouw anti-kleur?

Zo had Marieke, een cursist van De Stijlacademie, een aversie tegen de kleur bruin, het was haar anti-kleur zei ze. Marieke volgde bij De Stijlacademie de opleiding Kleurenanalyse en ontving van ons haar persoonlijke kleurenwaaier. Ze was een contrasterend wintertype met diep bruin haar en deze bruine kleur zat als haarkleurverwant in haar waaier. Ze wist het zeker; bruin gaat ze nooit dragen omdat zij zich daar oncomfortabel in voelt.

Draag kleur voor een goed humeur!

Door Marieke te laten zien hoe, en met welke kleuren ze bruin kan combineren om zo tot een verrassende outfit te komen, werd haar belangstelling voor bruin aangewakkerd.

En in welke kleur voel jij je ongemakkelijk?

Overigens is de reden van haar aversie tegen bruin duidelijk geworden tijdens de opleiding Imago in deze opleiding gaan we namelijk de diepte in en kom je meer te weten over de psychologie van kleur. Zo kom je op bewust niveau veel te weten over je onderbewustzijn.

Wat is jouw meest geliefde kleur?

De kleur waar Marieke zich wel heel fijn in voelt is fuchsia. Deze kleur is ook een prachtige kleur voor contrasterende wintertypes (en ook voor lichte zomertypes). Wanneer ze dit draagt voelt zij zich goed en ze wordt er vrolijk van. Gelukkig is deze kleur óók in haar persoonlijke kleurenwaaier terug te vinden.
Er zijn natuurlijk meer kleuren die je graag draagt en waar je blij van wordt, vaak is één kleur toch wel heel erg favoriet.

Van welke kleur krijg jij een goed humeur?

Kleuren combineren voor een verrassend resultaat

Ben je ondertussen benieuwd geworden naar de kleurencombinaties met bruin die Marieke hebben geïnspireerd? Hieronder zie je enkele voorbeelden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor je favoriete basiskleur en die opfleuren met aan andere favoriete kleur uit je kleurenwaaier.

Bruin met geel:

Draag kleur met een goed humeur! Bijvoorbeeld bruin en geel.

Bruin met fuchsia:

Draag kleur voor een goed humeur! Bijvoorbeeld bruin met fuchsia.

Bruin met groen:

Draag kleur voor een goed humeur! Bijvoorbeeld bruin met groen.

Draag kleur voor een goed humeur!

Wil je meer weten over het maken van kleurcombinaties? Kom naar een Ervaringsdag of geef je op voor de opleiding Kleurenanalyse!

Met kleurrijke groet,

Marijke & Wia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *