Een kleurenanalyse, zinvol of onzin?

Wat is het nut van een kleurenanalyse?

Deze vraag kun je als professioneel imagostylist wel eens verwachten. Daarom besteden wij in onze lessen aandacht aan deze vraag en hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Veel mensen vinden het onnodig een kleurenanalyse te ondergaan om erachter te komen welke kleuren ze mooier maken, “dat zie ik toch zelf ook wel” is een veel voorkomende reactie.

 

Kleurenanalyse

 

Als we het allemaal zelf zo goed zouden zien, waarom dragen dan nog zoveel mensen kleuren die ze ouder laten lijken, hebben ze gekleurde haren die niet harmoniëren met hun huid en dragen ze make-up die het mooie van hun gezicht niet accentueert?

 

Laat je klant de effecten van kleur zien

Met een kleurenanalyse kun je heel goed ontdekken welke kleuren passen bij de huid-, haar- en oogkleur. Tijdens de analyse kijkt de klant mee in de spiegel, de veranderingen die zij zien hadden ze vaak niet verwacht. Kleuren die ze mooi vinden blijken soms helemaal niet mooi te staan, maar een zachtere tint van die kleur kan opeens een veel beter effect geven. In de juiste kleuren ziet je klant er altijd stralend uit. Jonger, frisser, vitaler en dus gezonder!

 

Kleurenanalyse Barendrecht

 

Bij een kleurenanalyse geef je advies voor de kleuren van kleding, make-up en accessoires. Daarnaast kun je de klant ook een haarkleur advies geven wat vaak tot gevolg heeft dat de klant jouw advies opvolgt en naar de kapper stapt!

 

Onze cursist adviseerde haar examenmodel…

Voor het examen van de opleiding kleurenanalyse nemen de cursisten een examenmodel mee. De geadviseerde kleuren voor kleding, accessoires, brilmonteur, haarkleur en make-up worden besproken met de ‘klant’. Waarna de ‘klant’ in de voor haar geschikte kleuren opgemaakt wordt.

Examenmodel  Frieda droeg altijd warme kleuren, zoals okergeel, bruin, beige, mosgroen omdat ze vond dat het haar mooi stond. Ze had daarom ook niet verwacht dat de analyse anders uitpakte. Cursiste Alice liet model Frieda zien dat de koele gedempte kleuren van het zomertype haar veel mooier staan.

 

2015-10-26 14.42.06

Cursist Alice (links) met haar examenmodel Frieda.

 

De haarkleur van Frieda is gekleurd in een warme bruine tint. Ten opzichte van haar blanke (koele) huid en blauwe ogen is deze kleur te warm. Bovendien zal een lichtere kleur het gezicht van Frieda een zachtere uitstraling geven.

Door de donkere kleur haar en bril krijgt Frieda een groot contrast in haar gezicht (uitgesproken donkere en lichte kleuren). Kleding waarin dat sterke contrast wordt herhaald staat haar mooier dan alleen lichte of alleen donkere kleuren. Van nature was Frieda vroeger donkerblond.

 

Andere look na een kleurenanalyse!

Cursist Alice is inmiddels geslaagd en Frieda heeft het haarkleuradvies inmiddels uitgevoerd en dit is het resultaat!

 

Frieda voor                                             Frieda na

Kleurenanalyse   Kleurenanalyse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De uitstraling van Frieda is zachter geworden door de lichte en koelere haarkleur. Het contrast in haar gezicht is kleiner maar door haar donkere bril kan ze nog steeds contrasterende kleuren dragen.

 

Of een kleurenanalyse nut heeft? 

Wij vinden van wel! Natuurlijk hebben ook onze cursisten een kleurenanalyse gehad tijdens de opleiding Kleurstylist /Kleurenanalyse.  We zien bij hen al veel veranderingen: ze dragen minder zwart, hebben inmiddels gekozen voor een andere haarkleur en kiezen de meest sprankelende en flatterende kleuren voor hun kleding. Onze cursisten hebben fantastische workshops ontwikkeld en helpen inmiddels hun klanten aan een stralend uiterlijk en zelfvertrouwen!

 

Kleuradvies geven iets voor jou?

Lijkt het jou ook leuk om anderen van een professioneel en persoonlijk kleuradvies voor kleding, kapsel en accessoires te voorzien? Dat doen wij met de methode van Art of Image. Wil je weten hoe jij mensen kunt helpen met een mooie uitstraling en een harmonieus uiterlijk? Kom dan gerust vrijblijvend langs bij ons in Hendrik Ido Ambacht voor een oriënterend gesprek!

 

Inschrijven opleiding

 

 

Heb jij wel eens een kleurenanalyse laten doen? Wat is jouw ervaring? En wat is de reden dat je dit wilde? Je kunt je ervaring met ons en onze lezers hieronder delen.

 

Groetjes,

Handtekening Irma en Marijke

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *