En zo kwam het toch weer goed!

Omgaan met veranderingen

Veranderingen gaan snel en komen vaak onverwacht… Zo begint het boekje: “Wie heeft mijn kaas gepikt?” Heel herkenbaar voor mij (Irma) om te lezen toen ik 5 jaar geleden plotseling mijn baan kwijt was. Daar zit je dan…

 

Vallen, opstaan en opnieuw beginnen

Verdrietig en ook boos was ik. Mijn zekerheden vielen opeens weg en ik was ten einde raad. Na 10 jaar opnieuw solliciteren naar weer een saaie baan op kantoor? Eigenlijk was ik er wel klaar mee. Toen begon ik te beseffen dat ‘anderen’ een beslissing voor mij hadden genomen die ik zelf al jaren eerder had moeten nemen. Opeens zag ik mijn ontslag als een nieuwe kans. Na mijn val stond ik gelukkig weer snel op om iets nieuws te beginnen!

 

Imagostylist - vallen en weer opstaan


Een leuker leven starten!

Een jaar eerder (2009) had ik de opleiding tot kleur- en imagostylist gevolgd maar niet met de intentie daar een bedrijf mee te beginnen. Ik vond het beroep zo interessant dat ik dacht: “daar kan ik altijd wel wat mee”. En zo geschiedde. Onder aanmoediging van vrienden en familie kroop ik langzaam uit mijn comfortzone om uiteindelijk een nieuwe weg in te slaan waar ik veel gelukkiger in werd. Ik maakte van mijn passie mijn vak!

 

Imagostylist


Kleding is meer dan een lapje stof

In 2011 startte ik mijn eigen bedrijf. Een moeilijke tijd want de crisis was in volle gang. Maar door het volgen van de juiste trainingen en cursussen bleef ik mijn kennis uitbreiden. Ik verdiepte me in ondernemerschap en kreeg leuke opdrachten. Bij mensen is de behoefte om er goed gekleed uit te zien groot. Immers, kleding is emotie en mensen kunnen erg ongelukkig worden van verkeerd gekozen kleding of onvrede met hun uiterlijk.

 

Kleding


Imagostylistes zijn happymakers!

Deze heb ik niet zelf verzonnen maar een klant en daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop! Zodra iemand de juiste kleding aantrekt en het goed voelt, verandert er iets in die persoon. Na afloop van een kleding- of imagoadvies zijn mensen ook altijd ontzettend dankbaar. Ik heb iets veranderd aan hun buitenkant maar tegelijkertijd ook iets aan de binnenkant.

 

Imagostylist

 

 

P.S. Heb jij ook te maken met ingrijpende veranderingen? Lees dan het boek: “Wie heeft mijn kaas gepikt?” Over omgaan met veranderingen en verlies van houvast.

_____________________________________________________________________

Geslaagd!

Nederland is weer een kledingstylist rijker!

cd3dcb63-9901-4a3e-9a12-4b34ecdb9717

 

Supertrots zijn wij op Alice Kenter van Catwalk Boutique in Almere! Zij volgde in juli bij De Stijlacademie de opleiding Kledingstylist en ging met een certificaat naar huis!

Alice is eigenaresse van een damesmodezaak en wil haar klanten een professioneel persoonlijk kledingadvies kunnen geven. Zo helpt zij haar klant met inkopen in plaats van verkopen! In september start zij met de opleiding Kleurenanalyse en in december met Imagostylist voor meer verdieping.

Alice vindt ook dat deze opleiding haar manier van inkopen op een positieve manier beïnvloed heeft. Nu begrijpt ze waarom sommige kledingstukken moeilijk verkoopbaar zijn!

Wij zijn van mening dat veel meer kledingwinkels met deze kennis en vaardigheden succesvoller kunnen worden.

Wil jij ook een persoonlijk kledingadvies van Alice? Je vindt Catwalk Boutique op de Schutterstraat 11,  1315 VH in Almere. Ze verkoopt onder andere merken als King Louie, Donna Dura, Kooi, NYDJ.

 

Kleurrijke groet,

Irma & Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *