Image styling, hoe waardevol is dat eigenlijk?

De zin en onzin van image styling

Wat is image styling eigenlijk? De imago stylist adviseert haar klant over alle aspecten van het uiterlijk (kapsel, sieraden, kleding, bril, schoenen etc.) zodat het uiterlijk en de persoonlijkheid van de klant elkaar versterken. De imago stylist let er heel goed op dat het uiterlijk een reflectie wordt van de binnenkant van de klant. Zo zet je een authentiek beeld neer van jezelf. Image styling wordt uitgevoerd door een professionele imago stylist. Imago styling is hetzelfde als een imago-advies of image consulting.

Stel je voor dat jij een heel casual en zorgzaam type bent en je trekt een zwart pak aan met een witte blouse, dan zal het lijken of je verkleed bent. Dat is juist niet de bedoeling, als je zacht en zorgzaam bent dan heb je andere kleding nodig dan iemand die extravert en theatraal is.

Image styling, hoe waardevol is dat eigenlijk?

 

Is een imago-advies wel zinvol?

Vooral wanneer je op zoek bent naar een baan, een liefdesrelatie of bijvoorbeeld de juiste klanten aan wilt trekken is een imago consult een goede investering. Met een imago-advies vergroot je de kans dat je mensen aantrekt die bij je passen. En dat doe je omdat je uitstraalt wie je bent.

Je bereikt makkelijker je doelen omdat je met je uiterlijke presentatie al aangeeft welke richting jij op wilt. Als je een baan zoekt in de zorg dan moet je je anders presenteren dan iemand die als fotograaf werkt. En als jij die promotie wilt, kleed je dan ietsje netter dan je collega’s zodat je ambitie’s zichtbaar worden.

Een klant die een partner zocht is daarin geslaagd omdat hij na het imago-advies wist hoe hij zich moest kleden om de vrouw van zijn dromen aan te trekken.

 

Image styling, hoe waardevol is dat eigenlijk?

 

Aan imago styling doen is onzin…

Een imago consult wordt tegenwoordig ook binnen organisaties aan medewerkers aangeboden. Wanneer medewerkers een representatieve functie hebben met veel klantcontact, dan is de juiste uitstraling een noodzaak! De medewerkers zijn immers het visitekaartje van de organisatie!

Soms gebeurt het dat een imago stylist wordt ingeschakeld omdat een medewerker in een bedrijf zich slordig of ongepast kleedt. Vooral met warm weer worden veel fouten gemaakt bij de kledingkeuze. Korte broeken, teenslippers op het werk, sokken in sandalen, het komt allemaal voor op de werkvloer. Het gebeurt dan wel dat een imago stylist te maken krijgt met weerstand. Sommige medewerkers gaan dan met de hakken in het zand en dulden geen advies op hun uitstraling…

“Ik bepaal zelf wel wat ik draag” of “ze nemen me maar zoals ik ben”, “het gaat toch om mijn kennis en niet om hoe ik eruit zie”. Dit zijn vaak gehoorde uitroepen. Maar helaas werkt dit in de praktijk niet zo.

Hoe jij er uit ziet, hoe je beweegt, praat, loopt, je inhoudelijke boodschap, al deze aspecten dragen bij aan jouw imago; dus hoe anderen jou waarnemen en beoordelen. Een eerste indruk kun je maar één keer maken!

 

Laat aan de buitenkant zien wie jij van binnen bent!

Wij raden aan om een afspraak voor een imago-advies te maken wanneer je op een belangrijk kruispunt in je leven staat. Wil je een grote stap maken en zoek je een baan of een partner of gaat je leven een nieuwe richting op? Boek dan een imago-advies om anderen te laten zien wie jij bent zodat je vol zelfvertrouwen en succesvol je pad kunt vervolgen.

 

Een Image Styling opleiding volgen?

De opleiding imago stylist is heel interessant en geeft je een kijkje in de persoonlijkheid van je klant! Je dient wel een volledig afgeronde opleiding Kleur en Stijl gevolgd te hebben om de Opleiding Imago Stylist te kunnen volgen. Wanneer je de opleiding Imago Stylist hebt gevolgd kun jij je met recht een professionele imago stylist noemen!

 

Wat vind jij ervan dat er stylistes zijn die je kunnen helpen met het verbeteren van je imago?  Wij zijn heel benieuwd naar jouw mening!  Je kunt je reactie plaatsen onder dit bericht.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *