IVKO, kleurrijke kleding van passie naar succes!

Als kleurrijke kleding én prachtige breisels je passie zijn…

Ben jij al bekend met het kledingmerk IVKO? Wij houden van kleurrijke kleding en ons oog viel direct op de mooie kleuren in de breisels. We verdiepten ons in dit merk en ontdekten dat het is begonnen bij de Servische Danica Ivković die een passie voor breien heeft en van kleurrijke kleding houdt. Danica heeft uiteindelijk van haar passie haar werk gemaakt!

kleurrijke kleding van Ivko

Breien voor kleurrijke kleding

Het verhaal van IVKO Woman begint dus bij Danica Ivković, die graag kleding breit voor haar familie. Haar breiwerk is zo’n succes dat ze op een dag besluit haar baan op te zeggen om van haar hobby haar werk te maken. Ze breit de mooiste creaties en verkoopt deze op de lokale markt, geholpen door haar zoon en twee dochters. Na verloop van tijd verhuist het gezin naar Belgrado, waar in 1995 een winkel wordt geopend die een groot succes is.

IVKO wordt een groot succes

Langzaam maar zeker begint het idee te ontstaan om te kijken of er buiten Servië ook interesse is in de kleurrijke kleding. Dus besluit de familie Ivković deel te nemen aan de textielbeurs in Düsseldorf in 2003. De reacties op de opvallende kleding zijn uitermate positief en een internationale doorbraak is het gevolg. IVKO Woman is inmiddels verkrijgbaar in heel Europa, Amerika, Canada en Japan; en er komen steeds meer landen bij.

Ivko neemt deel aan textielbeurs

IVKO is handwerk én breitechnologie

Vandaag de dag wordt de kleding nog steeds met dezelfde aandacht en passie gemaakt als toen Danica ruim dertig jaar geleden startte met haar merk. Het label richt zich op kwaliteit; dat is te zien aan het gebruik van streng geselecteerde garens en aan de wijze waarop de kleding gemaakt wordt.

Dit productieproces is een combinatie van vakkundig handwerk met ultramoderne breitechnologie. Hierdoor ontstaan kledingstukken die opvallen door de prachtige stoffen, de unieke details, het opvallende kleurgebruik en de bijzondere vormgeving.

IVKO is kleurrijk, handwerk en breitechnologie

Uitgebreide kleurrijke collecties

Ieder jaar worden er drie collecties uitgebracht:
– een lente/zomer collectie
– een herfst/wintercollectie
– en een pre-collectie.

De herfst/wintercollectie kenmerkt zich door het gebruik van wol en merinowol; bij de lente/zomer en de pre-collectie staan katoen en viscose centraal. Zie je bij sommige merken dat het kleurgebruik in de herfst en winter iets terughoudender is, bij IVKO schuwen ze het gebruik van opvallende kleuren totaal niet.

Uiteraard houden ze ook rekening met dames die zich liever in iets minder uitgesproken kleding hullen. Zo is er voor elk wat wils te vinden in de grote collectie van IVKO Woman.

IVKO heeft een uitgebreide kleurrijke collectie

Collectie van IVKO bekijken?

Benieuwd geworden naar de kleding van IVKO Woman? Neem dan een kijkje op 13doors.nl. Hier vind je een uitgebreide collectie vesten, jassen, truien, jurken, blouses, rokken, broeken en shawls. Er staan ook leuke items op met 20%-30% korting dus wees er snel bij!

Ben jij al bekend met IVKO? We zijn heel benieuwd wat jij van IVKO draagt en hoe je dat combineert. Stuur ons een foto of laat een reactie hieronder achter.

Irma & Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *