Een kledingadvies en garderobecheck. Onze cursist vertelt!

Maak kennis met onze cursist, kledingstylist Fenneke!

Fenneke volgde in 2015 bij ons de opleiding Kledingstylist  en tijdens de opleiding heeft zij al haar eigen onderneming vormgegeven: F&NN “Your Personal Stylist”

Fenneke deelt graag met jou haar ervaring als professioneel kledingstylist!

 

Kledingstylist

 

Het geleerde in praktijk brengen is ontzettend spannend en leuk!

Het regent, maar ik heb geen last van deze druilerige dag. Straks is er een klant blij en tevreden en weet precies hoe zij haar kast efficiënt kan gaan aanvullen. Het idee dat ik de persoon ben die ervoor gaat zorgen dat er rust en overzicht komt in de garderobe van mijn klant maakt dat ik heel blij word van binnen.

Garderobechecks uitvoeren is een van de diensten die ik aanbied. Gedurende mijn opleiding bij De Stijlacademie is ons geleerd hoe je gestructureerd een garderobecheck uitvoert en hoe je het principe van een kledingcapsule toepast. Het geleerde nu in de praktijk kunnen brengen is ontzettend spannend en leuk tegelijk!

 

garderobecheck


Zo ga ik te werk bij een garderobecheck

Ik spreek de klant van tevoren telefonisch en we hebben contact per mail. Ik vraag een intakeformulier in te vullen en of ze eventueel foto’s van zichzelf en haar garderobe kan mailen, zodat ik te weten kom wat haar stijl is, wat ze zou willen veranderen en wat ze moeilijk vindt in het samenstellen van haar outfits.

Vervolgens bekijken we samen de inhoud van de kledingkast van mijn klant. Verder kijk ik naar haar lichaamsbouw en geef ik adviezen over hoe ze haar outfit het beste kan stylen, speciaal afgestemd op haar smaak, stijl en persoonlijkheid.

 

Opleiding kledingstylist

 

Een kijkje in andermans garderobe…

Het is februari, koud en guur buiten. En ik zit bij mijn klant, ze heeft er zin in en ik ook! Na een warm welkom en een kop koffie begonnen we aan deze leuke uitdaging!

Gedurende deze garderobecheck ging het om een dame die heel veel mooie kleding had. Tijdens mijn voorbereiding kreeg ik al snel door dat een hoop kleding niet meer relevant was. Het paste gewoonweg niet meer bij haar figuur en de invulling van haar dagelijkse leven.

Mijn klant had een aantal mooie basisstukken in haar kast hangen. Tijdloze stukken. Prachtig! Hieruit blijkt maar weer dat het hebben van een eigen stijl echt belangrijk is.

Deze items groeien met je mee. Van tevoren had mevrouw duidelijk aangegeven dat de afgelopen paar jaar haar levensstijl veranderd is. Voorheen had zij nog veel uitgaansverplichtingen, inmiddels reist zij veel en geniet van vrije tijd met man en kleinkinderen.

 

Garderobecheck


Wegdoen en direct opruimen!

Alles hebben we uit de kasten gehaald en hebben kratten gevuld voor de tweedehands kledingbeurs, zakken gevuld voor de kledingbank en zakken om weg te gooien. Er zat veel gedateerde kleding bij of kleding die niet paste bij haar figuur.

Wat een opruiming! Wat overbleef? Een overzichtelijk geheel van stuks die onderling met elkaar te combineren waren. Een zomer- en een winter garderobe met daarin een alledaagse capsule, een capsule voor haar reiskleding en een uitgaans capsule.

 

Mijn rol als kledingstylist

Daarna kwam het leukste: met items die in haar kast overbleven, inclusief accessoires die ze heeft, ben ik sets gaan maken. Ik heb verschillende mogelijkheden laten zien. En dan kom je tot de meest verrassende resultaten!

Ook werd duidelijk welke items mevrouw nog miste in haar kledingkast. Na afloop heeft mevrouw per mail een lijst gekregen met nog aan te schaffen kleding.

Het resultaat was een hele blije klant die verrast was over de mogelijkheden binnen haar eigen garderobe. Daarnaast is ze ontzettend blij met de verkregen tips & tricks en de lijst van kleding die ze kan aanschaffen.

En weet je wat……die is veel minder lang dan ze van tevoren had verwacht. Geen miskopen meer dit voorjaar, maar doelgericht op pad! Een geslaagde ochtend, mijn taak als kledingstylist volbracht!

 

Wil jij ook kledingstylist worden? Of kleurenanalyses kunnen geven? Dan raad ik je een opleiding bij De Stijlacademie van harte aan!

 

Liefs, Fenneke 

 

Heb jij een vraag aan Fenneke? Of wil je reageren op haar blog? Hieronder kun je een reactie plaatsen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *