Kledingadvies gaat verder dan de buitenkant!

Stralen van zelfvertrouwen door een kledingadvies!

Het geven van kledingadviezen geeft zowel de cliënt als de imageconsultant een goed gevoel. Hoe fijn is het om iemand te adviseren die zich hierdoor veel beter voelt? De cliënt straalt van zelfvertrouwen, is enthousiast en positief gestemd! Onze cursisten gaan heel veel mensen blij maken en dat is mooi!

Van blije klanten word je zelf ook blij!

Wij (Irma en Marijke) hebben naast De Stijlacademie ook ieder onze eigen onderneming in kleur– & kledingadvies. Op die manier houden we voeling met de praktijk waarmee onze cursisten in aanraking komen. Zo ervaren we regelmatig dat onze klanten heel blij zijn. We gunnen dat ook  onze cursisten van harte om deze mooie ervaringen op te doen. Er zijn wel honderden verhalen te vertellen maar een paar voorbeelden willen we jullie niet onthouden:

Personal shopping, een uitdaging voor je klant!

Wanneer je met je klanten naar de winkel gaat ervaar je regelmatig dat klanten beperkende gedachten hebben over wat ze denken dat mooi staat. De uitdaging is om de klant ook eens iets anders te laten proberen dan wat al bekend is. Zo ging Irma winkelen met een meneer die niet hield van streepjes overhemden en jeansbroeken.

Het kostte wat overredingskracht voor hij het aantrok. Hij liep naar de spiegel en wat hij in de spiegel zag beviel hem heel goed. Gestyled met een colbert en een paar leuke paarse schoenen keek hij vol waardering naar zijn spiegelbeeld. Tegenwoordig draagt hij heel regelmatig een jeans.

Kledingadvies gaat verder dan de buitenkant

Bijzondere resultaten met een kleurenanalyse

Zo was er die mevrouw die altijd zwarte kleding droeg en een felgekleurde bril om toch enigszins kleur toe te voegen aan haar uitstraling. Ze werkte als orthopedagoge en had hierdoor dagelijks contact met kinderen en hun ouders. Ze kwam in de praktijk voor een kleuradvies. Toen ze ontdekte welke kleuren haar allemaal fantastisch stonden en wat make-up en kleur voor haar uitstraling konden betekenen heeft ze zich hierna geen dag meer in het zwart gekleed.

Ze voelde zich helemaal anders en kreeg heel mooie reacties uit haar omgeving. Ouders en kinderen gingen haar ervaren als een open persoonlijkheid waardoor ze in haar werk mooie resultaten bereikte. 

Feestkleding staat niet zonder feeststemming

En dan was er nog die mevrouw die een feestje gepland had omdat ze 40 werd. Irma had wat jurkjes geshopt die ze aan zou kunnen. Twee uur voor het feest meldt Irma zich bij deze mevrouw. Alhoewel er al familie in de huiskamer zat was de jarige in geen velden of wegen te bekennen. Ze was boven, had zich teruggetrokken. Géén zin in het feest, véél te druk gehad in de dagen voor het feest en de feeststemming was bij deze mevrouw ver te zoeken.

Irma sprak wat met haar, deze mevrouw paste wat jurkjes en werd mooi opgemaakt door Irma. Accessoires werden toegevoegd. En toen gebeurde er iets bijzonders… het blijde gevoel kwam terug. Al kijkend in de spiegel, draaiend, nog eens kijkend… de jurk bewonderend van alle kanten en de make-up inspecterend ontstond het feestgevoel. De positieve stemming was helemaal terug en het werd een fantastisch feest met een stralende jarige!

Goed gevoel, je beter voelen over jezelf

En dan is er nog de mevrouw die altijd haar kleding via internet bestelde. Deze mevrouw werd door haar dochter meegenomen voor een kleurenanalyse en stijladvies. Met de nodige aarzeling meldde deze mevrouw zich en onderging ze aanvankelijk de kleurenanalyse. Al doende ontstond er een fijn gesprek. Ze vertelde dat ze nauwelijks haar huis verliet, alleen voor de hoogstnodige boodschappen. Maar nu ging haar dochter trouwen en was het noodzakelijk dat ze zich in de juiste kleding kon tonen.

We namen deze mevrouw mee naar een boetiek bij haar in de buurt en daar vond ze de juiste kleding voor de bruiloft. Sinds die winkelsessie is dit boetiekje een vaste klant rijker. De mevrouw voelde zich heel goed over zichzelf op de bruiloft en nu nog steeds blijft ze de nodige aandacht aan haar kleding besteden. 

Tussen al die honderden klanten die we inmiddels hebben geadviseerd zijn er verhalen die je nooit meer vergeet. Persoonlijke ontmoetingen die, serieus, humoristisch of emotioneel, ons hebben geraakt. Elke imageconsultant zal door de ontmoetingen met cliënten haar eigen ervaringen opbouwen. 

Heb jij ook een persoonlijke ervaring met kleding waarin je je heel erg goed voelde? Wat deed dat met jou? Wij zouden het leuk vinden als jij je verhaal met ons deelt. Dat kun je doen door een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *