Kledingadvies op afstand?

Het geven van kledingadvies kan altijd doorgaan, op (online) afstand of dichtbij!

“Hoe moet dat nu verder…” zul je misschien denken in deze tijd van de 1,5 meter maatschappij. Heb je net je opleiding Kledingstylist afgerond en dan krijgen we het advies afstand van elkaar te houden.

Online kledingadvies

Je kunt je klanten online kledingadvies geven via Skype, Google Hangout of Zoom bijvoorbeeld. Je klant heeft jou vooraf al een aantal foto’s van haarzelf in aansluitende kleding gestuurd zodat jij een goed beeld hebt van haar silhouet. Ook foto’s van haarzelf in haar huidige kleding geven jou een goed beeld van wat ze nu draagt en wat jij voor haar kan verbeteren zodat ze het zelfvertrouwen uitstraalt waar ze naar op zoek is.

online kledingadvies

Je klant houdt haar kledingstukken voor de camera en je vraagt of zij ze daarna wilt aantrekken. Jij kunt een reactie geven over de vorm van het kledingstuk en waarom ze beter een ander model kan kiezen. Je kunt haar vragen de zoom even naar binnen te slaan, een topje strak naar achter te trekken, een halslijn lager te trekken. Handelingen die je bij persoonlijk contact als stylist zelf zou uitvoeren.

Je kunt haar vragen 3 stapels te maken:

  1. een stapel met kleding waar ze beter afscheid van kan nemen
  2. een stapel met kleding die vermaakt of hersteld kan worden
  3. een stapel met kleding wat weer terug mag in de garderobe

Bezoek de klant en houd afstand

Een andere optie om kledingadvies te geven is; om bij je klant thuis af te spreken en goed afstand te houden. Je kunt dan zelf door haar kledingkast of walk-in closet gaan en advies geven.

kledingadvies bij klant thuis

(Online) Personal shoppen

Zolang de winkels nog steeds open zijn kun jij als stylist met je klant gaan shoppen zolang je maar voldoende afstand houdt.

kledingadvies op afstand

Je kunt ook kledingstukken voor haar online shoppen via de diverse webwinkels en zo leuke combinaties voor je klant maken die bij haar smaak en lichaamsvorm passen. Maak je een kledingcapsule van de online gevonden kledingstukken? Noteer dan bij welke webwinkel je klant de kleding kan bestellen.

kledingcapsule na een online kledingadvies

Juist in deze tijd behoefte aan kledingadvies

Nu veel mensen thuis zitten vanwege de Corona crisis en er tijd over is, wordt vaak de kledingkast goed onderhanden genomen. Voor jou de kans om je klant hierbij te helpen zodat ze straks offline, na de crisis, weer tiptop naar haar werk kan!

Ben je geen stylist (of wellicht een toekomstige cursist ) en wil je een kledingadvies? Neem dan contact op met een van onze stylistes, zij geven je heel graag deskundig advies zodat jij voorgoed afrekent met je kledingissues!

Liefs, Irma & Marijke

2 Replies to “Kledingadvies op afstand?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *