Kledingtips om slanker te lijken

Kleding vinden die past bij je figuur moeilijk?

Dat is niet nodig! Iedereen heeft wel een figuurdilemma, iets aan de vorm van je lichaam waar je minder tevreden mee bent. Als je in de spiegel kijkt is dit het gebied wat vaak als eerste opvalt. Dit is je belangrijkste dilemma.

Het kan bijvoorbeeld dat je in de spiegel kijkt en als eerste je volle heupen ziet. Als je een kledingstuk in de winkel past kijk je als eerste daarnaar en je vraagt je af of de zakken op de broek je heupen niet te veel accentueren.

Het kan zijn dat iemand meer dilemma’s heeft, zoals bijvoorbeeld én brede heupen én een rolletje op de buik. Of afhangende schouders én kleine borsten. Of stevige bovenarmen en knieën die je het liefst zou verbergen onder een langere rok.

Meerdere figuurdilemma’s zijn heel normaal. Vandaag gaan we in op kledingtips om slanker te lijken.

-Kies donkere kleuren aan de buitenkant van je lichaam

Een donker jasje met een lichte top maakt slanker dan een licht jasje met een donkere top. Ons advies als je slanker wilt lijken: draag de donkerste kleur aan de buitenkant van je lichaam.

-Trek de aandacht naar het gelaat en de schoenen

slanker lijken

Op de foto hierboven heeft Irma gekozen voor een felgekleurde shawl in de tint van haar schoenen en Marijke voor een kobaltblauwe bloem. Door daarnaast ook voor felgekleurde schoenen te kiezen (Irma roze en Marijke kobaltblauw) gaat de aandacht van degene die naar je kijkt langs je lichaam in de lengterichting.

De kijker vergelijkt de kleur van de schoenen met die van de shawl of corsage. De eventuele tussenliggende ‘probleemzones’ krijgen geen aandacht. Je stuurt de aandacht van degene die naar je kijkt in een verticale lijn en daardoor lijk je langer en slanker.

Andere voorbeelden om langer en slanker te lijken:

– rode laarsjes met een rode lipstick
– roze slippers met een roze shawl
– turquoise pumps met een turquoise shawl
– gele ballerina’s met opvallende gele oorhangers

De Stijlacademie werkt met een heel handig stijlboek. Hierin kun je alle tips die  op jou van toepassing zijn heel makkelijk samenstellen in een overzichtelijk handzaam boekje. Onze cursisten kunnen dit na de opleiding Stijl gebruiken als verkoopproduct voor hun klanten.

Stijlboek met kleur en kledingtips

Wil je ook anderen helpen met kledingadviezen?

Bij ons kun je een opleiding volgen voor kleurenanalyseskledingstylist of imagostylist zodat jij anderen kan helpen met hun uitstraling! Interesse of meer informatie? Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op.

Wij zijn benieuwd wat jij tot nu toe deed om jezelf slanker te laten lijken. Deel je ervaring met ons hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *