Mooie kleding is niet alleen een kwestie van smaak…

Sommige mensen zien er ‘gewoon’ goed gekleed uit

er goed gekleed uitzien

 

Onze vriendinnen kennen het wel van ons: we zitten op een terrasje en er loopt iemand voorbij in mooie kleding waar we echt nog een tweede keer naar willen kijken. Sommige mensen zien er gewoon fantastisch uit. Het lijkt of het ze geen moeite kost om mooie kleding te vinden en toch staat alles wat ze dragen perfect!

De kleding die deze mensen dragen is heel mooi van stijl. En door toevoeging van de juiste accessoires is het een prachtig beeld. De kleding past prima bij hun lichaam. En het is bovendien ook nog heel goed gecombineerd!

 

als je deze tips hebt kan iedereen er goed uitzien

 

Als je deze tips hebt dan kan iedereen er goed uitzien!

Af en toe zie je zo iemand waarvan het lijkt dat diegene er nauwelijks moeite voor heeft gedaan om er zo fantastisch uit te zien. En dat zijn echt niet persé mensen met confectiemaat 38. Want, weten wij, er goed uitzien is niet afhankelijk van maat of figuur.

Ook zien wij regelmatig vollere vrouwen met prachtige vormen die hun figuur fantastisch uit laten komen in mooie getailleerde jasjes en kokerrokken. Schitterend om van die mooie vormen te profiteren in stijlvolle en getailleerde kleding!

Als er fantastisch uit zien onafhankelijk is van je figuur of maat, dan is het dus voor iedereen haalbaar met de juiste wetenschap!

 

kies mooie kleding in goede basics in hoge kwaliteit

 

Kies mooie kleding en goede basics in een hoge kwaliteit

Simpel goed gekleed, daar waren we gebleven… Wij zien vrouwen in Antwerpen, maar zeker ook Parisiennes die op een paar ballerina’s, in een mooie broek met goede riem en tas gekleed zijn alsof ze uit bed zijn gestapt en het eerste hebben aangetrokken wat ze tegenkwamen.

Maar wat een klasse, charme en elegantie stralen deze vrouwen uit. Één van de handvaten om er op een ogenschijnlijke simpele manier goed gekleed uit te zien is om te kiezen voor kleding in een mooie kwaliteit.

Kies goede jasjes, mooie broeken en rokken en zeker een lichte blouse hoort daar ook bij. Goede basics draag je vaak en in veel verschillende combinaties. De aanschaf is dan iets duurder maar de kostprijs per keer dat je het draagt (cost per wear) is vaak lager dan bij de goedkopere trendy kleding die je maar een enkele keer draagt en vervolgens weggooit.

know how to dress

 

Know yourself, and you will know how to dress…

Vaak zijn het juist niet eens de jonge vrouwen, maar de vrouwen in de veertig en de vijftig die zich weten te kleden naar hun lichaam en persoonlijkheid. Want deze vrouwen hebben verschillende stijlen geprobeerd en weten wat hen goed staat.

Ook zijn ze minder onzeker over zichzelf en kennen ze hun eigen stijl. Ze kennen zichzelf en weten daarom heel goed wat er bij ze past. Als je met je kleding een authentiek beeld schept, dat aansluit bij je persoonlijkheid, dan ‘klopt’ het gewoon. Mensen voelen dat aan. Dan is alles met elkaar in harmonie.

Het tweede handvat om er goed gekleed uit te zien is daarom: laat je kleding aansluiten bij je persoonlijkheid. 

 

mooie kleding

 

Doe niet te veel moeite… voor mooie kleding

Vrouwen waar je nog een keer voor omkijkt omdat ze zo goed gekleed gaan, wat doen die nu nog meer voor bijzonders? Ze hebben vaak iets intrigerends in hun kleding wat niet direct opvalt. Vaak als je nog een keer gaat kijken dan zie je dat het er niet té gelikt uitziet.

Ze hebben een opvallende combinatie van twee prints, combineren een heel ingetogen en klassieke outfit met een paar luipaard-hakken of dragen een rode tas bij een paar roze schoenen. De tijd dat je een kobaltblauwe tas meenam precies in de kleur van je kobaltblauwe hakken is écht verleden tijd. Durf te mixen en te matchen, maar dan op een onverwachte manier!

Het punt dat we willen maken is: doe niet overdreven veel moeite om alles op elkaar af te stemmen. Ga niet té nauwkeurig op zoek naar de tas die exact dezelfde kleur heeft als je schoenen, maar durf ook een zilveren tas te dragen bij je groene sandaaltjes.

Denk ook aan die ‘opzettelijke mismatch’ als het om een ketting gaat. Durf een opvallende ketting te dragen waarvan de kleur ‘bijna’ terugkomt in het patroon van je kleding. Niét helemaal dus.

Laat zien dat je zoveel zelfvertrouwen hebt, dat je die precieze afstemming niet nodig hebt. Bovendien maakt dat beetje kleurverschil er juist een heel spannende en interessante combinatie van!

Het niet te perfect afstemmen van je accessoires bij je kleding is tip nummer drie voor een chique, maar ook stijlvol geklede look.

 

natuurlijke-materialen

 

Koop je basics in mooie, natuurlijke materialen

Een kledingstuk in een mooie kwaliteit van een natuurlijk materiaal heeft een mooie en tijdloze uitstraling. Een rok in een kunstvezel die aan je kousen plakt, daar is niets stijlvols aan.

In niet-natuurlijke materialen zweet je eerder en deze geven je een onprettig, opgesloten gevoel. Natuurlijke materialen vallen mooi over je lichaam, geven je een gevoel van comfort, en stralen kwaliteit uit.

Een mooie katoenen blouse, een lamswollen basic trui… Die combinatie op een jeans met mooie riem, schoenen en tas is eenvoudig maar je bent meteen gekleed. Wat je dan niet moet doen, net als wij, is de lamswollen trui te warm wassen. Toen de trui uit de was kwam was de maat geschikt voor een peuter. Oppassen dus!

Tip nummer vier is dus: draag kleding in mooie, natuurlijke materialen. 

 

sieraden

Keep it simple! 

Overdrijf niet, dat is de regel. Zoals Coco Chanel zei: doe altijd 1 sieraad af, wanneer je de deur uit gaat.Voor sommige mensen, die van zichzelf al veel sieraden dragen, is dit een goed advies.

Toch zien wij in onze praktijk ook volop klanten die nooit sieraden dragen, dat vinden wij een gemiste kans. Sieraden zijn er om uitdrukking te geven aan je persoonlijkheid. Om te laten zien wie je bent en waar je voor staat.

Om er goed gekleed maar niet té gelikt uit te zien, ga je zeker niet overdrijven met sieraden. Kies voor een mooie armband en je ring of draag een extra ring, maar laat dan je armband thuis. Ook een ketting die veel aandacht vraagt én bijzondere oorhangers zijn vaak al te veel.

Als je een statement-ketting draagt, neem dan oorstekers in plaats van oorhangers. ‘Less is more’ en dat geldt zeker als je er ‘moeiteloos’ goed gekleed uit wilt zien.

Regel vijf voor een moeiteloos mooie outfit is: gebruik accessoires met mate. 

make up art of image

Ja, maar jij hebt zo’n mooie huid en stralende ogen…

Kennis van make-up producten en visagie heeft niet elke vrouw. Toch is het heel fijn om te weten welke kleuren je ogen laten stralen en hoe je een rouge aanbrengt bij jouw gelaatsvorm.

Klanten zeggen weleens: ja, maar voor jullie is het makkelijk, jullie zien er altijd zo stralend uit. Net of wij nooit uit bed komen met een verfomfaaid gezicht na een avond te lang met vrienden praten of een nacht slecht slapen. Een natuurlijke make-up die je schoonheid accentueert en je oneffenheden camoufleert is dan zeker een uitkomst!

Daarom zijn we heel blij met de make-up van Art of Image die zorgt voor een stralende, natuurlijke look. Wanneer je er ‘zogenaamd moeiteloos’ en prachtig uit wilt zien is een bescheiden en natuurlijke make-up een onmisbare tool.

Een overdreven fel aangezette make-up is niet à la Parisienne, ‘qui veut paraître élégant sans effort’. Maak een keuze tussen het aanzetten van je ogen óf je lippen.

Handvat nummer 6 voor een prachtig uiterlijk zonder gekunsteld over te komen: gebruik een natuurlijke make-up. 

 

Wat zijn jouw handvatten om er mooi gekleed uit te zien? We vinden het leuk van je te horen. Hieronder kun je een reactie geven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *