Nieuwe kledingstijl? Vergeet ook je kapsel niet!

Ondersteun je kledingstijl met een goed kapsel

Kleur, kleding en kapsel zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze versterken elkaar, het één kan niet zonder het ander voor een mooi resultaat. Een goed kapsel vinden dat bij je past is voor veel vrouwen een probleem.

Bij De Stijlacademie leren we onze cursisten, tijdens de opleiding Kledingstylist, hoe ze een goed kapseladvies kunnen geven. Het is niet de bedoeling dat ze in de schoenen van de kapper gaan staan, maar wel dat ze aan de hand van de gelaatsvorm én de stijlpersoonlijkheid van de klant, een kapseladvies kunnen uitbrengen.

 

kledingstijl en kapsel

 

Stem je kapsel af op je kledingstijl, gelaatsvorm én persoonlijkheid

Een kapsel staat het mooist wanneer het past bij je gelaatsvorm, kledingstijl en je persoonlijkheid. Hoe combineer je dat?

Stel; je hebt donker bruin haar, houdt van excentrieke, opvallende kleding, je durft out of the box te denken, bent een enthousiast type en je hebt een rond gelaat,  dan zal een steile halflange bob je gezicht prachtig omlijsten.

 

Het plaatje klopt toch niet…

Maar de donkere haarkleur én het model zijn voor jouw stijltype (excentriek, extravert) te klassiek. Het staat wél mooi bij je gelaat maar het plaatje klopt niet. Klassiek en  onopvallend zijn geen woorden die bij jou passen maar  die eigenschappen straal je wel uit met een gladde donkere boblijn. Om je coupe aan te laten sluiten bij jouw persoonlijkheid zou je óf je haarkleur óf het model van je kapsel aan moeten passen.

 

 

Aanpassen van het model van je kapsel:

Kies voor een ander kapsel dan een boblijn. Een rond gelaat staat ook prachtig met een pittige kuif. Een kuif is opvallend en apart, wat weer in harmonie is met je kledingstijl en personality.

Aanpassen van je haarkleur:

Laat je excentrieke persoonlijkheid zien door middel van een bijzondere haarkleur. Een cassis kleurige of metallic blonde bob geven jou meer pit. Dit sluit meer aan bij je opvallende kleding en bij wie jij bent.

 

 

Wil jij een ander kapsel?

Laat je dan adviseren door een image-consultant of ga naar een kapper die een kleur-,  stijl- en imago-opleiding heeft gevolgd. Heb je een goed kapsel gevonden? Gefeliciteerd! Geen enkel kapsel heeft een houdbaarheidsdatum van 10 jaar dus probeer je kapsel van tijd tot tijd eens te veranderen. Pas je kapsel aan bij je werkzaamheden, je leeftijd, de kleuren die je flatteren en bij je persoonlijkheid die zich natuurlijk ontwikkelt door de loop der tijd.

 

Ben jij kapper en wil je een goed advies kunnen geven? 

Wij weten zeker dat Nederland er een stuk mooier uit zou zien als elke kapper een kleur- en stijlopleiding zou volgen. De Stijlacademie leert kappers, maar ook mensen uit andere branches, hoe ze hun klanten kunnen helpen met de uitstraling (Imago) die perfect past bij de persoonlijkheid. Wil jij dat ook? Neem dan nu contact met ons op!

 

Durf jij (regelmatig) van kapsel te veranderen? Ben jij tevreden met je kapsel en sluit deze aan bij je kledingstijl, je persoonlijkheid en gelaat? Wij zijn heel benieuwd naar jou kapselverhalen. Deel ze gerust met ons hieronder!

 

Groetjes, Irma & Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *