Ook voor jou is er een rood wit blauw (driekleur)!

Ook voor jou is er een rood wit blauw! Of je nu houdt van de Hollandse driekleur of niet: in een combinatie van rood, wit en blauw zie je er altijd goed uit. Het pittige van rood, de lichtheid van wit en het kalme van blauw geeft een mooie balans. Als je weet wat de kleuren betekenen, kun je dat gebruiken bij het kiezen van een outfit. We lichten straks een tipje van de sluier op. Misschien denk je meteen aan een koele donkerblauw met vuurrood en wit, net zoals de Nederlandse vlag. Dat kan natuurlijk prima voor ‘koele’ types. Past een warm palet beter bij je? Ga dan voor warmrood, petrol en ivoor- of crèmewit. Ook voor jou is er een rood, wit met blauw!

Driekleur. Ook voor jou is er een rood wit blauw! Hier een rode jurk, blauwe schoenen en tas met een witte ketting.
Rode jurk met blauwe en witte accessoires.

Aandacht, energie en warmte
De kleur rood staat voor warmte, zelfvertrouwen en een sterke wil. De warme kleur staat ook voor kracht en gewelddadigheid. Rood is de kleur van het leven zelf, van vuur, bloed, gevaar, seks en actie. Denk ook aan Valentijnsdag met de rode hartjes, het red light district en rood in bijvoorbeeld voedselverpakkingen. Dat roept meteen ‘Pak me’. Rood geeft je meer vertrouwen om op mensen af te stappen en mensen stappen sneller op iemand af in rood. Een grappig feitje is dat mensen een gevoel van koude ervaren in een rode kamer bij 15 graden en in een blauwe kamer al bij 18 graden.

Verschillende soorten rood, oranje en roze.

Zuiver en niets te verbergen
De kleur wit staat voor zuiverheid, eerlijkheid en vrede. Wit is de middelste tint uit de Nederlandse driekleur en is de lichtste van alle kleuren. De uitdrukking ‘hij of zij is een licht’ betekent dat die persoon slim is en helder van geest. Wit betekent dus ook wijsheid. Eigenlijk is het geen kleur, zoals zonlicht ook geen kleur heeft. Als alle stralen gereflecteerd worden zien wij het voorwerp als wit. Licht bestaat uit alle kleuren, dat zie je bij een regenboog. Wit is ook het symbool van de jeugd en onschuld, vandaar dat een bruid vaak in het wit is. Een leuk weetje van deze kleur is dat uit onderzoek is gebleken dat patiënten het meest vertellen tegen een psycholoog in een kamer met witte muren.

Driekleur. Ook voor jou is er een rood wit blauw! Warmrode jurken en bijpassende pumps met petrol blazers.

Ontspanning en betrouwbaarheid
Blauw is de kleur van de zee en de lucht. Je voelt je ontspannen bij blauw en het werkt verkoelend bij koorts en ontstekingen. Bij deze kleur ga je vanzelf kalmer en rustiger praten. Veel mensen denken dat dit voor zwart geldt, maar in blauwe kleding lijk je het meest slank. Blauw is de meest favoriete kleur van mannen en vrouwen. Met blauw kom je ook betrouwbaar over en het geeft een licht gevoel, van vrijheid, zelfvertrouwen en creativiteit. Een leuk weetje is dat bijvoorbeeld sinaasappels vaak op blauw papier liggen in een kistje. Het oranje wordt versterkt door het blauw en daardoor lijken de sinaasappels extra aantrekkelijk.

Ook voor jou is er een rood, wit, blauw; met verschillende blauwe varianten.
Variaties van blauw.

Leuk om te weten en om rekening mee te houden als je ’s ochtend voor je kledingkast staat en nadenkt over wat je wil bereiken. Ook voor jou is er een rood, wit, blauw! Draag die mooie driekleur is ons advies. Alle kleuren hebben een betekenis en roepen een gevoel op bij jezelf of bij de ander. Meer weten? Tijdens de opleiding Imagostylist leer je er alles over.

Kleurrijke en stijlvolle groet,

Wia & Marijke

2 Replies to “Ook voor jou is er een rood wit blauw (driekleur)!”

  • Marijke Oostdijck

   Dag Elly,
   Wat leuk om je reactie te ontvangen. Wat mooi dat het je inzicht heeft gegeven. Veel succes met het dragen van deze mooie driekleur! Kleurrijke groet, Wia en Marijke

   Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *