Stijlvol en warm met een trui

Warmetruiendag

Voor welke warme top kies jij op 10 februari? Het is dan Warmetruiendag; een dag georganiseerd door het Klimaatverbond Nederland. Door een warme trui aan te trekken, kan de kachel een graadje lager. Gezien de hoge energieprijzen doen veel mensen dat al, maar met deze dag wordt daar nog eens extra aandacht aan gegeven. Zo kunnen we samen iets doen aan de vermindering van uitstoot van broeikasgassen en tegen klimaatverandering. En dan ben je ook nog stijlvol en warm met een trui!

Vrouw met stijlvolle en warme rode trui
Kies de stijlvolle en warme trui die bij jou past.

Laagjes en truien

Het beste wat je kunt doen om lekker warm en behaaglijk te blijven is laagjes dragen. Ga experimenteren met verschillende texturen, stoffen, patronen en de kleuren uit jouw palet. Er zijn zoveel opties! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hemdje, een dun wollen shirt met lange mouwen en daarover een iets dikkere trui. Ook kun je twee dunne truien over elkaar dragen; bijvoorbeeld een coltrui met daarover een trui met een v-hals. Mocht dat nog niet warm genoeg zijn, dan kun je ook nog denken aan een volgende laag in de vorm van een vest, gilet of jasje. Tussen de lagen van je tops blijft de warmte langer hangen en blijf jij ook warmer!

Vrouw met coltrui en v-halstrui erover en man met visserstrui. Stijlvol en warm.
Draag verschillende lagen om lekker warm te blijven.

Vermijd teveel horizontale lijnen

Idealiter laten we de zoom van een top of trui eindigen op een slanker punt van je lichaam, zodat je lichaam in balans lijkt. Waar kun je dan aan denken? Draag bijvoorbeeld één kolom van kleur. Als je top dezelfde kleur heeft als je broek, valt de zoom niet op. Je kunt ook een langere laag onder je top of trui dragen in dezelfde kleur, dat geeft een verlengend effect. Of stop één punt van je top of trui in je broek of rok. Dat geeft een diagonale lijn en creëert een taille. Het volume van je bovenkleding is ook van belang. Een dunnere soepele trui valt beter onder een jasje of vest. Draag je een dikkere trui, zorg dan voor een iets meer aangesloten broek. Zo blijf je in balans. Tot slot; een afgeronde zoom van een top geeft altijd een verlengend effect.

Vrouw in oranje trui met oranje broek en oranje tas. Stijlvol en warm
Vermijd horizontale lijnen door één kleur te dragen.

Stoffen voor je trui

Meestal kiezen we voor wol om lekker warm te blijven. Er zijn heel veel verschillende soorten wol; alpaca, cashmere, angora, mohair, enz. Zelf hou ik erg van dunne merinowol; heerlijk warm als eerste dunne laag en het kriebelt ook niet zo.
Je kunt ook denken aan zijde; een natuurlijke stof die koel is in de zomer en warm in de winter.
Ook zie je veel synthetische techstoffen waar bijvoorbeeld zachte fleecetruien van worden gemaakt. Tegenwoordig ook goed ademend, lekker zacht en heerlijk warm.

Stapel truien in grijs, wit, rood, bruin en cognac.
Verschillende soorten wol.

Koukleum

Ben je een echte koukleum, dan is thermisch ondergoed misschien iets voor jou. Dunne laagjes van hightech-stoffen die je goed warm houden en zweet goed kunnen afvoeren. Je hebt ook thermische sokken en panties!

Accessoires

Nog steeds op zoek naar iets extra’s om je warm te houden? Denk ook eens aan accessoires. Bijvoorbeeld een warme poncho of shawl die je ook binnen kunt dragen over je top. Wist je dat je veel warmte verliest via je hoofd, dus hou die ook lekker warm met een klein mutsje.

Met een muts blijf je lekker warm.

En zoek je nog een stijlvolle en warme trui? Kijk dan eens op de website van Konijnendijk Mode!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *