Vind je ideale tas in 5 stappen

Een tas die past!

Heb jij dat ook? Een heerlijke grote tas waar je nooit je sleutels of portemonnee in kunt vinden? Tassen kun je vergelijken met huizen: hoe groter je woont, hoe meer spullen je bewaart. Bij een tas is het net zo. Wanneer je een grote tas hebt dan neem je allerlei spullen mee die alleen maar gewicht met zich meebrengen en die je vaak helemaal niet nodig hebt. De ideale tas met de juiste inhoud levert je zoveel gemak op!

vind je ideale tas in 5 stappen

Hoe vind jij de ideale tas?

Wanneer je vraagt aan iemand hoe ze de tas gekozen heeft die ze bij zich draagt, dan is vaak het antwoord: ‘Ja, ik zag een leuke tas en die heb ik toen gekocht’. Dat je beter met een tas voor de spiegel kan gaan staan om te kijken of die bij je past is de eerste stap naar je ideale tas. Lees gauw verder en vind hieronder alle tips zodat ook jij straks de ideale tas bij je draagt.

1. Kies een tas in de grootte die bij je postuur past

Wanneer je klein en tenger bent en je hebt een tas in het formaat van een big shopper bij je, dan is dat niet met elkaar in verhouding. Ben je lang en flink, dan is een piepklein tasje niet in verhouding tot je postuur. De lichaamslengte én het lichaamsgewicht zijn bepalend voor het formaat van je tas. Ben je gemiddeld van lengte en gewicht dan kies je een tas van gemiddeld formaat (medium).

kies een tas in de grootte die bij je postuur past

2. Draag je tas op een slank deel van je lichaam

Ga in de winkel voor de spiegel staan en hang de tas over je schouder. Kijk naast welk lichaamsdeel de tas valt. Draag je de tas op heuphoogte en heb je volle heupen? Dan zie je direct dat dit niet mooi is. De regel is: je draagt een tas altijd naast een slank lichaamsdeel. Heb je volle heupen maar kleine borsten en een slanke taille? Dan draag je je tas hoog en maak je de schouderband een stuk korter.

Draag je tas op een slank deel van je lichaam

3. Heb je juist brede schouders, een volle boezem en smalle heupen?  

Dan draag je je tas op heuphoogte. Wanneer je voor de spiegel gaat staan en je de tas zachtjes omhoog trekt langs je lichaam zie je vanzelf wat de mooiste plaats is om je tas te dragen. Stel de lengte van de schouderband hierop af.

Heb je brede schouders een volle boezem en smalle heupen?

4. Pas je tas aan bij de gelegenheid

Een tas voor je vrije tijd mag iets groter zijn (maar altijd nog wel in verhouding tot je postuur). De tas is van leer gemaakt of van canvas, afhankelijk van je stijl. De tas mag nonchalant van vorm zijn en ook kleurrijk.

Pas je tas aan bij de gelegenheid

5. Wissel je regelmatig van tas? Maak dan gebruik van een inner-bag

Een inner-bag is een canvas tas die je in je handtas zet. Een binnentas dus eigenlijk, een tas in een tas. In deze canvas tas zitten verschillende vakjes waar je je spullen in stopt. Al je spullen zijn geordend en je hoeft nooit meer lang te zoeken naar je telefoon of powerbank. Je pakt de inner-bag uit je ene tas, zet die in je andere tas en je kunt de deur uit!

Bonustip!

Maak gebruik van een innerbag

Heb je vragen, benader ons gerust. In de stijlopleiding leren wij je nog veel meer over je accessoires en over de rest van je kleding. En de juiste kleur voor je tas vinden, dat leer je in onze opleiding kleurenanalyse!

Irma & Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *