Voorkom kleding-missers met de Feestdagen

Wanneer ben je juist gekleed met de Feestdagen?

Dat blijft altijd een lastige vraag. Want welke kleding trek je nou aan met de Feestdagen?

Zelf hebben we het (lang geleden) weleens heel koud gehad in een mooie off-shoulder top en een satijnen rok op een feestje dat toch wat informeler bleek dan we hadden gedacht. Iedereen om ons heen zat in een dik gebreide trui en een jeans… Wij waren beeldschoon, maar heel onpraktisch want aan het einde van de avond waren we bijna bevroren… De rest van de gasten had nergens last van… Altijd moeilijk.

 

juist gekleed met de feestdagen

 

Tip 1! Waar vier je de Feestdagen?

In de eerste plaats is het belangrijk om goed na te denken waar het feest gegeven wordt. Ken je de locatie waar het feestje gehouden wordt dan weet je al snel of het een formeel feest is of dat het een eetcafé is. Anders leert een kijkje op de website van de locatie je wel genoeg over de soort locatie waar je bent uitgenodigd. Stem je kleding op de locatie af. Een beetje feestelijk mag natuurlijk altijd met de Feestdagen!

 

 

Tip 2! Wie komen er nog meer? 

En dan de andere gasten. Wie komen er nog meer? Ken je deze mensen en weet je wat ze normaal gesproken dragen? Van de meeste kennissen in onze omgeving weten we het al. Bij de één kun je meer ‘uitpakken’ en je mooiste kleding aandoen en je opmaken. Terwijl je bij andere kennissen niet te veel moeite moet doen omdat je anders al snel overdressed bent. Sommige mensen maken nu eenmaal meer werk van de Feestdagen dan anderen.

glans met de feestdagen

 

Tip 3! Bel gerust op

Wanneer het een feest aan huis is en je kent de meeste andere gasten niet, dan biedt een telefoontje naar de gastvrouw of gastheer uitkomst. Er is geen enkel probleem wanneer je vraagt wat de dresscode is voor het feest. Het wordt zelfs vaak bijzonder op prijs gesteld dat je moeite doet om je goed voor te bereiden en met je kleding aan te sluiten bij de sfeer van de bijeenkomst tijdens de Feestdagen.

 

Tip 4! Gebruik Glans met de Feestdagen

Kom je op het feest en je bent toch wat underdressed dan hebben we nog een geweldige tip voor je. Een subtiele glitter of een glans maakt dat je er meteen stralend en feestelijk uitziet. Een glans brengt een waas van licht om je heen, wat er prachtig uitziet!

 

De glansspray gebruik je hier!

Je kunt een glansspray gebruiken in je haar, je gezicht (spray wel op een ruime afstand zodat niet alle glitters zich concentreren op één plaats op je wang 😉 ) op je décolleté, je benen of armen. Ook zijn er veel glans-sprays die je op je kleding kunt spuiten. De meeste glitter-sprays zijn heel goed uitwasbaar. Lees wel eerst het etiket.

En denk er aan dat zomer- en wintertypes een zilveren glitter gebruiken en lente- en herfsttypes een gouden glitterspray.

accessoires met de feestdagen

 

Tip 5! Voeg Bling en accessoires toe tijdens de Feestdagen

Voeg wat bling toe! Wanneer nu blijkt dat je underdressed bent, zorg er dan voor dat je in je handtas wat ‘bling’ hebt (zoals een opvallende ketting), een kleurig ceintuurtje en een felle lipstick voor je ‘million dollar look’.

Een paar andere schoenen (deze laat je in de auto liggen en haal je wanneer dat nodig is) kan ook je outfit een compleet andere look geven.

 

Tot slot!

We wensen je een heel genoeglijke tijd. Ervaar het gezelschap van de mensen van wie je houdt. Eet en drink met mate en geniet met volle teugen!

 

Veel liefs,

 

Irma en Marijke

de stijlacademie

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *