Waarom workshops leuk zijn om te geven voor jou als stylist!

Ben jij stylist (in de dop)? Geef workshops!

Je bent stylist maar een workshop organiseren daar zie je tegenop? Je vindt het een heel gedoe? Je vraagt je af of je wel genoeg weet om een workshop aan te bieden? Je vindt het eng om voor een groep te staan? Welk onderwerp kies je voor je workshop? Vergt het niet te veel voorbereiding? Wat heb je er allemaal voor nodig?

Workshops zijn echt de moeite waard om je tijd en energie in te investeren. Als je het eenmaal onder de knie hebt dan is het reuze leuk en biedt het veel voordelen. Je deelnemers zijn blij met jouw tips én je vergroot je expertstatus als stylist!

 

ben jij stylist? Geef workshops

 

Leuk voor jou 1: Nieuwe fans

Elke workshop die je geeft zal je nieuwe fans opleveren. Voorbeeld: Je hebt al een kleine of wat grotere kring aan klanten die een kleuradvies bij je hebben gedaan. Stel: je nodigt je bestaande klanten uit voor een workshop over het effect van het dragen van de juiste kleuren. Wanneer één van deze klanten vier vriendinnen meebrengt naar je workshop ben je ineens vier fans rijker! Je kunt je vaste fans belonen om nieuwe fans bij je aan te brengen.

Denk er eens over na hoe jij dit aan wilt pakken. Vraag zeker ook toestemming aan je nieuwe klanten of je ze toe mag voegen aan je mailinglijst. Maak je bestaande en nieuwe fans ambassadeurs van jouw bedrijf zo krijg je een volgende workshop sneller vol!

 

Leuk voor jou 2: Nieuwe én herhaal opdrachten

Wanneer jouw bestaande klanten een workshop bij je volgen, dan kan je gelijk je andere aanbod ook presenteren. Hoor je dat één van je klanten binnenkort een belangrijk feest heeft? Bied dan aan om met haar te gaan winkelen. Wanneer je klant vertelt dat haar kast een puinhoop is en ze niets heeft om aan te trekken, dan stel je een garderobecheck voor. Op die manier verkoop je nieuwe adviezen die je klant nog niet eerder bij je heeft afgenomen.

Ook herhaalopdrachten komen voort uit workshops. Is het kleuradvies inmiddels tien jaar geleden en de haarkleur van je klant is veranderd? Stel dan een update van het kleuradvies voor.

 

 

Waarom workshops leuk zijn om te geven voor jou als stylist!

 

Leuk voor jou 3: Laat jezelf zien

Vaak wordt gezegd: verkopen is gunnen. Mensen moeten je kennen, een gevoel van sympathie voor je hebben en dan geven ze je de opdracht. Een workshop is een unieke gelegenheid om mensen kennis te laten maken met jou en al je kennis. Laat je unieke zelf zien en je trekt de klanten aan die bij je passen.

 

Leuk voor jou 4: Verkopen van je producten

Tijdens een workshop over (bijvoorbeeld) imagostyling kan je ook je andere producten tonen waar je je klanten mee kunt helpen. Leg wat kleurpaletten op tafel, of gebruik deze tijdens de workshop. En leg tijdens de koffiepauze een stijlboekje op tafel. Gebruik rode lipstick uit je assortiment om meer te vertellen over de psychologisch-zintuiglijke werking van de kleur rood. Hiermee leg je makkelijk een link naar andere producten en diensten die je klanten bij je af kunnen nemen.

 

Waarom workshops leuk zijn om te geven voor jou als stylist!

 

Leuk voor jou 5: Vergroot je zelfvertrouwen

Met het geven van een workshop is het net zoals met schaatsen: je leert het met vallen en opstaan. Elke keer dat je een workshop geeft leer je weer meer. Na afloop analyseer je de sterke punten en de verbeterpunten. De volgende workshop doe je net weer anders / beter dan de vorige. Maar laat je dat nu niet weerhouden om te beginnen, want oefening baart kunst! Focus je op alles wat goed ging. Geniet nog even na van de enthousiaste reacties van de deelnemers. Je zelfvertrouwen groeit met elke workshop die je geeft!

 

Wij kunnen je helpen!

In het begin vonden wij workshops geven ook eng en lastig. Om die drempel te overwinnen hebben we een workshop gevolgd: ‘Hoe organiseer je een workshop?’. Dat gaf ons net het zetje dat we nodig hadden. Daarna zijn we er gewoon mee begonnen. We hebben onszelf overwonnen. De eerste keer hebben we met knikkende knieën voor de groep gestaan. Nu zijn we vele, vele workshops verder en draaien we onze hand er niet meer voor om.

Heb jij net ook dat zetje nodig om workshops te gaan geven? Wij kunnen je helpen.

Ben jij stylist en wil je graag workshops gaan geven? Schrijf je in voor de workshop ‘Workshops Geven’ op 10 oktober 2018 van 10 tot 17 uur in Barendrecht. Op deze dag maken we een compleet draaiboek zodat jij meteen van start kunt gaan met je eerste workshop. 

 

privacy verklaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *