Welke kleur grijs past bij mij?

welke kleur grijs past bij mij

Welke kleur grijs past bij mij?

Voor sommige mensen is grijs een prachtige basiskleur die makkelijk te combineren is. Anderen kunnen grijs beter vermijden of aarzelen nog welke tint grijs bij hen past. Als je je afvraagt ‘welke kleur grijs past bij mij?’ Lees dan meer! 

Bij wie staat grijs mooi?
Hoe meer grijs je van nature hebt in de kleuren van je ogen of haar, hoe beter het bij je past. Grijs staat dus heel goed bij mensen met grijzend haar of bijvoorbeeld blauwgrijze of groengrijze ogen. Zit er helemaal geen grijs in je haar- of oogkleur? Dan is het beter om te kiezen voor andere neutrale kleuren die wél in je ogen of haren terugkomen.

Welke kleur grijs past bij mij? Past lichtgrijs of donkergrijs bij mij?
Als je lichter haar hebt, dan kun je het beste kiezen voor lichte grijzen. Dat geldt ook andersom; heb je donkerder haar, kies dan voor de donkere grijzen.

De mevrouw links op de foto hieronder laat haar donkere haarkleur niet terugkomen in de shawl die ze draagt. Daarin komen alleen lichte kleuren voor. De mevrouw rechts laat haar donkere haar(schaduw) terugkomen in de shawl, dat staat haar heel goed.  

grijs gecombineerd. Lichte of donkere kleuren grijs

Welke helderheid in grijs past het beste bij me?
Grijs is van zichzelf gedempt en zacht, maar sommige grijzen zijn zachter dan anderen. De lichtste en donkerste grijzen zijn vaak helderder en de midden-grijzen zijn meestal gedempt.
Heb je een helder kleurenpalet (vooral lentetypes en wintertypes), dan is grijs niet meteen de beste neutrale kleur voor jou. Jij hebt meer heldere en stralende kleuren nodig, ook in je neutrale kleuren. Heb je wel wat gedemptheid en zachtheid in je kleurenpalet, dan kunnen grijzen heel veel voor je doen.

Helder of gedempt grijs. Welke kleur grijs past bij mij?

Welke ondertoon in grijs past het beste bij mij?
Grijze kleuren zijn verkrijgbaar in diverse variaties van warme en koele ondertonen. Grijs is veelal een koele kleur (zwart en wit die samen grijs maken, zijn ook allebei koel). Wanneer koele kleuren goed bij je passen, zal je meestal ook goed uit de voeten kunnen met allerlei grijzen.
Passen warme kleuren beter bij jou, dan moet ook je grijs een warme ondertoon hebben. Warme grijzen hebben bijvoorbeeld meer geel, groen of bruin als basis. Die warme ondertonen maken ook grijs goed draagbaar voor warme types. Wil je weten of je een warm of een koel kleurtype bent? Maak dan een afspraak met één van onze consultants.

Warm of koel grijs. Welke kleur grijs past bij mij?
De warme grijze kleuren hebben een vleugje geel, bruin of groen in zich.

Welke grijze structuur past het beste bij mij?
Is een vlakke kleur grijs beter of een grijs met diverse kleurschakeringen of structuur erin? Is je huid minder glad en egaal, dan past daar een top met diverse kleuren grijs erin verwerkt goed bij. Ook een grijze top met een patroon in het breisel of met een meer ruwe structuur zal je goed staan. Zie de linker en de middelste afbeelding hieronder.
Heb je een gladde huid, dan laten egale kleuren en gladde structuren (foto hieronder rechts) je nog meer stralen.

Als je het eenmaal weet, is het kiezen van de kleur grijs die bij jou past heel makkelijk.

Lees hier meer over de kleur groen!

Met kleurrijke en stijlvolle groet,

MarijkeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *