Welke mouwlengte past bij jou?

Weet jij al dat mouwlengte zoveel kan doen voor je figuur? 

Een shirt met een goede mouwlengte kan:

  • kleine borsten voller laten lijken
  • een mooie taille benadrukken
  • smalle heupen verbreden

Waar de mouwen stoppen, daar gaat de aandacht naartoe

Op het plaatje hieronder zie je dat bij een korte mouw, de aandacht gaat naar de hoogte van je buste.

Het effect van de verschillende mouwlengte

De onderkant van een korte mouw vormt een horizontale lijn naast je borst, waardoor deze groter lijkt. Bij een kleine boezem is een korte mouw heel geschikt. 

Heb je juist grote borsten, draag dan geen korte mouw maar kies eerder een iets kortere of langere mouwlengte.

Een halflange mouw stopt precies naast het slanke deel van je taille. Heb je een mooie curve in je lichaam en is je taille het slankste deel van je bovenlichaam? Draag dan een halflange mouw om je mooie taille te benadrukken. 

het effect van de verschillende mouwlengte

Een lange mouw stopt op heuphoogte zie je ook op de afbeelding hierboven. Met een lange mouw benadruk je je heupen wat meer. De onderkant van de mouw stopt precies naast je heupen als je armen langs je lichaam hangen.

Een mouwloze top laat je langer en slanker lijken

In een mouwloze top of jurk lijk je langer en slanker dan in een top met mouwen. Wanneer je nog eens naar de afbeelding hierboven kijkt zie je dat bij de mouwloze top een pijl in de lengte staat. Bij de tops met mouwen staat steeds een horizontale pijl.

Een mouwloze top heeft een verlengend effect

De onderkant van je mouwen vormen altijd een horizontale lijn over je lichaam waardoor je kleiner en iets voller zal lijken op de plaats waar je mouwen eindigen. Een mouwloze top geeft die horizontale lijn niet en heeft alleen maar een verlengend, verticaal effect. Hierdoor lijk je het langst en het slankst.

Wanneer je het niet prettig vindt om in een mouwloze top je bovenarmen te laten zien, dan is een mouwtje altijd een betere keuze. Het gaat erom dat jij je prettig en zelfverzekerd voelt!

Een korte mouw laat je borsten voller lijken

Wanneer je een korte mouw draagt dan zie je dat de onderkant van je mouw stopt op de hoogte van het volste punt van je borst. 

Een korte mouwlengte stopt precies naast het volst van je borst en dat maakt dat je boezem groter lijkt.

De onderkant van de mouw vormt een horizontale lijn op borsthoogte en laat daardoor de borsten voller lijken. Ook lijkt je arm op de plaats waar de mouw stopt wat voller. 

Mannen die hun biceps willen benadrukken laten de mouw van hun t-shirt precies stoppen op het volste deel van hun bovenarm. Hierdoor lijken ze gespierder.

Een halflange mouw benadrukt een mooie taille

Een mouw die stopt op taillehoogte benadrukt een slanke taille. Doordat de onderkant van de mouw precies stopt naast je taille gaat daar de aandacht naartoe.

Deze mouwlengte benadrukt een mooie taille de mouw stopt op taille hoogte

Draag een halflange mouw als je een mooie curve hebt en je een slankere taille wilt benadrukken. 

Een trompetmouw of een contrasterend manchet

Een manchet in een andere kleur dan de rest van je blouse of trui, vestigt de aandacht op je heupen. De afwijkende kleur trekt de aandacht en de manchetten zitten precies naast het breedste deel van je heupen als je armen langs je lichaam hangen. 

Vermijd dit soort mouwen als je volle heupen hebt:

wijd uitlopende mouwen of contrasterend manchet vestigen de aandacht op je heupen. Let dus op je mouwlengte

Een trompetmouw of een andere wijd uitlopende mouw is ideaal als je in verhouding smalle heupen hebt. Je lichaam komt hierdoor in balans. 

Het extra volume rond de manchet van je mouw zit precies naast je heupen als je je armen langs je lichaam laat hangen.

Manchetten in een afwijkende kleur zijn ideaal als je smalle heupen hebt. Heb je brede heupen dan kan je bijzondere details bij je manchetten beter vermijden. 

Tot slot dan de lange mouwlengte. Mouwen die breed uitlopen naar de pols toe, zoals een trompetmouw of een flared mouw, laten je heupen breder lijken. 

Welke mouwlengte staat jou mooi? Begrijp jij nu waarom je die ene blouse niet graag draagt? Misschien passen de mouwen niet bij je figuur. Heb je vragen naar aanleiding van dit blog? Dan kan je je reactie hieronder kwijt.

Wil jij meer leren over hoe lijnen, mouwen, vormen en lengtes je lichaamsvormen kunnen beïnvloeden? Dan is de opleiding Kledingstylist écht wat voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *