Welke rok past bij jouw figuur?

Er zijn zoveel verschillende soorten en stijlen rokken, en het kan moeilijk zijn om te weten welke rok het beste bij jouw lichaamstype zal staan. Als je niet zeker weet welke rokstijl jou het beste zal flatteren. En je vraagt je af: welke rok past bij jouw figuur? Lees dan verder voor een aantal handige tips.

Een rok voor elk figuur
Er is altijd wel een rok die bij je past.

Gewicht op je onderlichaam (volle heupen)

Voor vrouwen met een peervormig lichaam is een uitlopende rok of een A-lijn rok een goede optie. Deze stijlen helpen om je heupen en billen in balans te brengen, en kunnen je er slanker uit laten zien. Als je je zorgen maakt over je dijen, ga dan op zoek naar een rok die precies op de knie valt, of net eronder.

rokken voor het gewicht op je onderlichaam / peervormig figuur
A-lijn rokken zijn mooi als je heupen wat voller zijn

Een rok voor een zandloperfiguur?

Als je een zandloperfiguur hebt, heb je geluk – vrijwel elke stijl zal je geweldig staan! Bij een zandloperfiguur is je lichaam in balans en heb je heel veel mogelijkheden. Of je nu kiest voor een nauwsluitende kokerrok of een vloeiende maxirok, je ziet er altijd fantastisch uit. Als je je rondingen nog meer wilt accentueren, ga dan op zoek naar een exemplaar met ruches of een wikkelrok.

Rokken voor een zandloperfiguur
Bij een zandloperfiguur heb je veel mogelijkheden.

Petite?

Als je niet zo groot bent, heb je misschien het gevoel dat je geen rok kunt dragen omdat je dan nog kleiner lijkt. Maar dat is niet waar! Vermijd rokken die te lang of te ruim zijn. Een minirok of een goed aansluitende kokerrok staan je allebei geweldig. Als je wat meer lengte wilt, zoek dan naar een exemplaar met een hogere taille.

Rokken als je klein van stuk bent
Deze rokken staan je goed als je kleiner bent dan 1.65 m.

Gewicht op je bovenlichaam (smalle heupen)

Vrouwen met smalle heupen hebben veel mogelijkheden qua model of print. Modellen met zakken aan de zijkant, horizontale lijnen en veel plooien of rimpels geven optisch meer volume aan de heupen en benen. Zo brengt het patroon van de stof of het model van de rok je bovenlichaam in balans met je onderlichaam.

Als je bovenlichaam voller is en je heupen smal, kies dan voor de rokken hierboven die volume toevoegen op heuphoogte.

Een rok voor elk figuur

Dus wat je lichaamstype ook is, er is altijd wel een rok die je goed zal staan. Zorg er gewoon voor dat je er een vindt die goed bij je proporties past, en waarin je je zelfverzekerd en mooi voelt.

Vragen?

Heb je vragen over de beste kleding voor jouw figuur neem dan contact op met één van onze consultants die de stijlopleiding heeft gevolgd. Wanneer je zelf alles wilt leren over de pasvorm van kleding, meld je dan aan bij de stijlopleiding. Dan kun je daarna ook anderen adviseren! De opleiding begint volgend jaar weer!

Liefs,

Wia & Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *