Zes tips voor een romantische kledingstijl

Wat is jouw idee van de perfecte romantische kledingstijl? Misschien is het iets strak en glamoureus zoals een kleine zwarte jurk. Of misschien is het iets zwierigs en vrouwelijks zoals een mooie zonnejurk. Typisch voor een romantische kledingstijl is vaak zachtheid, vrouwelijkheid en elegantie. Wat je stijl ook is, er zijn manieren om romantiek in je look te verwerken. Wij geven je zes tips voor een romantische kledingstijl.

Tip voor een romantische kledingstijl is: kies voor zachte kleuren, zoals pasteltinten.

Kleuren en zachte stoffen

Een manier om romantiek toe te voegen is te kiezen voor romantische kleuren. Pastelkleuren, zacht roze en lavendelblauw zijn perfect om een romantische sfeer te creëren. Denk daarbij aan de tips voor jouw kleurenpalet. Je kunt ook kiezen voor delicate stoffen die een romantische uitstraling geven, zoals kant, chiffon, zijde of satijn.

Details

Een andere manier om romantiek aan je outfit toe te voegen is door items met romantische details te kiezen. Ruches, plooien, strikken, bloemen en kraaltjes kunnen je look een vleugje vrouwelijkheid en romantiek geven.

Schoenen die bij een romantische stijl passen zijn zachte kleuren, glitterschoenen en schoenen met bloemen.

Bloemen en losvallende modellen

Ook kledingstukken met bloemenprints creëren een romantische sfeer. Kies voor kleine bloemenprints en vermijd te grote bloemen die een ‘dramatisch’ effect kunnen hebben.
Bij deze stijl hoort ook losse en vloeiende kleding: kies voor ruim en soepel vallende tops en jurken om de zachtheid en elegantie van de romantische stijl te benadrukken. Te strakke kleding past minder goed bij deze stijl, het is juist mooi dat de kleding beweegt als je loopt.

In verschillende outfits komen de zes tips voor een romantische kleidingstijl samen.

Accessoires

De accessoires die het beste passen bij deze stijl zijn lange kralenkettingen, haarstrikken en -speldjes, broches en veel verschillende armbanden. Ook dunne, zachte sjaals met kwastjes kunnen de romantische stijl versterken.


Mooi en zelfverzekerd

Het belangrijkste bij een romantische outfit is natuurlijk hoe je je erin voelt. Als je je zelfverzekerd en mooi voelt, zul je er ook zo uitzien. Kies dus een outfit waarin je je op je best voelt en kies uit deze zes tips voor een romantische kledingstijl. Doe wat bij je past en laat je innerlijke romantiek stralen.

Kleurrijke en stijlvolle groet,

Wia & Marijke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *