Zo kies je de juiste kleur lippenstift!

Een flatterende kleur lippenstift kiezen

Waarom is het zo moeilijk om de juiste kleur lippenstift te vinden die je mooi staat? In de winkel zie je altijd vrouwen lipstick op hun hand testen. Daarmee krijg je een idee van de kleur, maar de kleurweergave op je hand is anders dan op je mond. Je lippen en je hand zijn anders van kleur en geven een ander kleurresultaat. Dus als je de lipstick niet op je mond test is de kans groot dat je met een miskoop thuis komt.

Een flatterende kleur lippenstift kiezen

 

Test lipstick op je lippen

Waarom testen we de kleur op de rug van onze hand? Om de kleur beter te kunnen zien én omdat we de tester liever niet rechtstreeks op onze mond willen proberen. De tester zit vaak vol met bacteriën en dat is vies! Wanneer je de tester zorgvuldig met een tissue afveegt, je eigen lippen schoon maakt en een wattenstaafje bij je hebt, dan kun je de lipstick testen. Hetzij rechtstreeks op je lippen of afschrapen met het wattenstaafje en dit op je lippen aanbrengen.

 

7 tips om de juiste kleur lippenstift te vinden!

 1. Kies je lipstick bij voldoende daglicht. In winkels is het licht vaak warm en dat geeft een andere indruk van de kleur. Buiten bij daglicht kan de kleur heel anders overkomen.
 2. Bedenk dat veel lipstick-kleuren er in de houder anders uitzien dan op je lippen. Een lipstick kan op je mond lichter / donkerder of feller / matter overkomen.
 3. Ben je een extravert type en heb je mooie lippen? Kies dan een felle en opvallende kleur lipstick, daarmee trek je de aandacht! Wil je niet de aandacht vestigen op je lippen of houd je het liever wat rustiger? Kies dan voor een wat zachtere tint en trek de aandacht naar je mooie ogen met een stralende oog make-up!
 4. Wanneer je een lipliner gebruikt, zorg er dan voor dat je de lippenstift over je lipliner test. De kleur van de lipliner beïnvloedt de kleur van je lippenstift. Door je lippen eerst helemaal in te vullen met de lipliner en daaroverheen de lipstick aan te brengen, heb je langer een mooi verzorgde mond!
 5. Neem 2 lippenstiften en houd deze aan weerszijden van je mond (één links en één rechts). Je ziet de kleur van de lipstick dan tegen de achtergrond van je gezicht. Je ervaart dan heel snel of een kleur je mooi zal staan of bijvoorbeeld te licht of te donker is.
 6. Heb je smalle lippen, kies dan voor een lichtere kleur. Ook een glansje in je liptstick laat je lippen voller lijken.
 7. Heb je een persoonlijke kleurenwaaier? Kies dan roze- en roodtinten uit je palet wanneer je een zomer- of een wintertype bent. De warme kleuren zoals oranje, bruin en warm-rood zijn prachtig wanneer je mooi bent met warme kleuren.

 

5 tips om de juiste lippenstift kleur te vinden

 

 

Bij het kiezen van je lipstick let je op:

 • De natuurlijke kleur van je lippen
 • Of de kleur lipstick overeen komt met één van de kleuren uit je persoonlijke kleurenwaaier
 • De grootte van je lippen (smal of voller)
 • Persoonlijke voorkeuren zoals een ingetogen kleur of een opvallende kleur die de aandacht trekt.

Dus neem altijd je kleurenwaaier mee bij het zoeken naar je ideale lippenstift! En test de lipstick in ieder geval op je lippen om de juiste kleur te kiezen.

Wanneer je een kleurenanalyse laat doen dan heb je daar veel profijt van bij het kiezen van je kleding in de winkel. Maar weet je dat je kleurpalet je ook helpt om de juiste make-upkleuren te vinden? Boek een kleurenanalyse bij een van onze kleurconsulentes!

 

Zelf klanten adviseren over de juiste make-up- en kledingkleuren?

Bij De Stijlacademie verzorgen wij opleidingen tot kleurconsulent. Je werkt met mooie materialen en de make-up van Art of Image. In de opleiding leer je om in tien stappen een prachtige make-up aan te brengen. De kleuren worden voor elke klant geselecteerd en benadrukken de natuurlijke schoonheid. Bij een kleurconsult ontdek je óók je ideale kleur lipstick!

Heel veel succes met het kiezen van jouw beste kleur lipstick!

Irma en Marijke

 

Heb jij wel eens een kleurmiskoop gehad met je lippenstift? En hoe heb je die getest vóór je aankoop? We vinden het leuk jouw ervaring hieronder te lezen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *