Lekker belangrijk een mooi uiterlijk …

Waarom streven we altijd naar een mooi uiterlijk?

We willen ons graag goed voelen, gelukkig zijn. We willen gezien geworden en niet genegeerd. Een mooi uiterlijk opent voor ons nu eenmaal meer deuren en wordt geassocieerd met succes. Een mooi uiterlijk doet ook wat met ons gevoel voor eigenwaarde, ons zelfbeeld en dat willen we heel graag op orde hebben. Want wat is er fijner dan blij en tevreden zijn met het beeld wat je ziet in de spiegel?

 

een mooi uiterlijk imagostylist

 

Is mooi zijn een aangeboren schoonheid?

Wij vinden van niet. Ieder mens is mooi maar door de verkeerde keuzes die we als mensen kunnen maken; zoals voor ons kapsel en kleding, maken we onszelf onbewust minder aantrekkelijk. Juist door rekening te houden met je uiterlijke kenmerken en daar je kapsel, haarkleur en kleding op af te stemmen benadruk je je schoonheid. Er aantrekkelijk uitzien is voor iedereen mogelijk, je moet alleen wel weten hoe.

 

Help! Hoe krijg ik een mooi uiterlijk?

Vaak lukt het zonder professionele hulp niet om jezelf weer aantrekkelijk en mooi te vinden. Dan kan een deskundige op het gebied van uiterlijke presentatie je daarbij helpen. Een imagostylist is zo’n deskundige.

 

Het werk van een imagostylist

Een imagostylist kijkt naar het hele plaatje en beperkt zich niet alleen tot kleding. Een imagostylist onderzoekt welke kleuren in harmonie zijn met jouw uiterlijke kenmerken, bekijkt jouw gelaats- en lichaamsverhoudingen en vindt het belangrijk om te weten wie jij bent, hoe je over wilt komen, wat je uit wilt stralen.

 

Het werk van een imagostylist

 

Imagostyling is binnen én buitenkant

Een imagostylist geeft je nieuwe inzichten, over jezelf, over je kleedgedrag maar ook hoe jij overkomt op anderen. Vaak spelen er nog andere dingen een rol waarom de klant zich slecht kleedt, zich onzichtbaar houdt of een laag zelfbeeld heeft. Een imagostylist kan hieraan werken.

Het komt regelmatig voor dat imagostylistes ingezet worden om ministers, directeuren, managers of leidinggevenden te adviseren over hun kleding en uitstraling. Kleding kun je namelijk ook inzetten om doelen te bereiken; overtuigend overkomen, aangenomen worden voor die baan, opdracht of promotie.

 

imagostyling

 

Een imagostylist houdt rekening met jouw persoonlijkheid, uiterlijke kenmerken en wanneer het een zakelijke aangelegenheid is, met jouw functie.

 

 

Ons uiterlijk heeft meer invloed op ons innerlijk dan we denken en als kleur-, kleding- en imagostylist werk je vanaf de buitenkant naar binnen. Het één staat niet los van het ander.

Heb jij ook interesse in dit vak? Op deze pagina kun je meer lezen over de opleiding imagostylist.

Wanneer je vragen hebt over dit artikel, stel ze gerust hieronder. Je mag ons natuurlijk ook mailen!

 

Irma & Marijke

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *