Bruin is niet saai met de juiste kleurcombinaties!

De mooiste kleurcombinaties met bruin

In het herfstseizoen wordt bruin het meest gedragen, het is ook de kleur die bij de natuur hoort en verbonden is met gezelligheid, warmte en rust. Daarom vinden we deze kleur ook veel terug in het interieur. In kleding was bruin in de jaren 70 erg populair, vooral in combinatie met oranje en groen.

De mooiste kleurcombinatie met bruin

De taal van bruin 

Woorden als stabiel, standvastig en trouw passen bij deze kleur. Wanneer je het draagt maak je een warme en betrouwbare indruk. Maar draag je het te vaak dan kunnen de negatieve eigenschappen van deze kleur, zoals saaiheid, verveling en bezitterigheid, je uitstraling bepalen.

Bruin in combinatie met herfstkleuren, zoals warm geel, oranje en rood, geven je outfit een stijlvolle uitstraling. Bruine kleding wordt als niet zakelijk en informeel ervaren, daarom past deze tint beter binnen de non-profit sfeer en de sociale sector.


Bruine kleding is (niet) saai

Veel mensen vermijden bruin óf dragen het wel maar combineren het dan zodanig dat het geheel saai oogt. Ook denken veel mensen dat deze kleur niet bij ze staat. Er zijn zoveel warme en koele tinten bruin, dat er voor iedereen wel een tint is die flatteert.

Een kledingstuk in de kleur van je bruine haar of ogen staat altijd goed. Het hoeft zéker niet saai te zijn, voorwaarde is wel dat je het op de juiste manier met andere kleuren combineert.

bruin is saai maar niet met de juiste kleurcombinatie


Zo combineer je bruin met roze

We zien het niet vaak, maar het is een prachtige combinatie: chocoladebruin en roze. Een geschikte combinatie om in te solliciteren; een mooie rok gecombineerd met een vrouwelijke roze blouse.

bruin en rosé eem mooie kleurcombinatie

Camel is ook bruin

Camel is een prachtige, warme kleur bruin en gemengd met meer geel dan blauw en rood. Gecombineerd met een heldere kleur blauw geeft camel een spannende uitstraling.

camel is ook bruin en een prachtige kleurcombinatie met blauw

Herhaal de accentkleur in je outfit

Zoals je bij bovenstaande combinaties en de combinatie hieronder ziet, herhalen wij de accentkleuren in de accessoires. Een accentkleur is een kleur die opvalt en een basiskleur – in dit geval bruin – verlevendigt.

herhaal de accentkleur in je outfit voor een mooie kleurcombinatie met bruin

Een effen bruin jurkje wordt levendig in combinatie met een opvallende kleur.

Najaar/winter 2019/2020 gaan we zéker meer bruin zien. Wil jij weten welke tint het beste in harmonie is met jou huid-, haar- en oogkleur? Maak dan een afspraak met onze professionele kleurconsulentes bij jou in de buurt!

Draag jij wel eens bruine kleding? Wij zijn benieuwd hoe jij dat combineert. Laat je het ons weten? Je kunt je reactie hieronder geven, dat waarderen we zeer!

Groetjes

Irma & Marijke

2 Replies to “Bruin is niet saai met de juiste kleurcombinaties!”

  1. Karen

    Hallo

    Die bruine broek met franjes, gecombineerd met dat koningsblauw vind ik supermooi.
    Waar kan ik dit vinden aub?

    Reply

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *