Zakelijke kleding of nachtkleding?

Zakelijke kleding wel / niet

Nu we massaal opgeroepen worden om thuis te blijven en veelal genoodzaakt zijn thuis aan de keukentafel te werken heeft dat invloed hebben op ons kleedgedrag. Een onderzoek van de Colombia University heeft geconcludeerd dat als je je goed kleedt, je beter werkt, en ook mentaal beter op je werk bent voorbereid.

Niets lijkt comfortabeler dan vanuit je bed met een bak koffie je achter je computer te nestelen en lekker aan de slag te gaan. Je bent wel professioneel bezig maar je kleding is verre van zakelijk.

Het effect van kleding op je gedrag

Kleding beïnvloedt zonder dat we ons hier bewust van zijn onze manier van denken, de keuzes die we maken, onze houding en onze prestaties. Als we ons somber voelen, zijn we geneigd om alledaagse kleding te kiezen. Onze beste kleding bewaren we voor momenten dat we ons goed voelen. Maar bedenk wel dat juist je beste kleurrijke kleding je een beter gevoel kan geven als je stemming niet optimaal is!

In je nachtkleding, je onesie of je huispak doe je langer over je werk, neem je vaker pauzes en zit je meer onderuit gezakt op je stoel. Wanneer je formeler gekleed bent zul je merken dat je meer in je rol zit en je beter focus kunt houden.

Dus houd je normale routine aan: na het opstaan ga je je wassen en aankleden alsof je werkelijk naar je werk gaat of een belangrijke afspraak hebt. Je mindset is geschikt voor je werk, kom maar op en aan de slag!

Kleed je helemaal professioneel

Wanneer je online vergaderingen of een online afspraak hebt vanuit huis laat je dan niet verleiden om alleen je bovenlichaam zakelijk te kleden in combinatie met je pyjamabroek. Stel dat je even opstaat om koffie te halen terwijl de camera op jou gericht is… 🙂

Zakelijk kleden als je thuiswerkt

Wat win je er mee door jezelf wél elke dag gewoon (zakelijk) te kleden als je de hele dag thuis werkt? Je ziet er beter uit, je voelt je beter, je waardeert jezelf meer en je zelfvertrouwen neemt toe. En besteed de nodige aandacht aan de verzorging van je kapsel en je make-up, ook als je geen online vergadering hebt!

Trouwens, voor een professioneel, persoonlijk en passend make-up advies kun je terecht bij één van onze consultants!

We wensen je een fijne werkdag!

Irma & Marijke

Wil je reageren op dit artikel? Hieronder kun je een reactie plaatsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *