3 redenen om strepen te dragen!

De magische kracht van strepen!

Strepen kunnen je voller of juist slanker laten lijken. Je lijkt langer én slanker met een verticale streep en korter en voller met een horizontale streep. Althans, in de meeste gevallen want de breedte van de streep, de afstand tussen de strepen én de kleur van de streep spelen ook nog een rol bij het effect.

 

horizontale en verticale strepen in kleding

Wanneer je het gebruik van strepen toepast kun je hier je pluspunten mee accentueren of je minpunten camoufleren. Een brede streep laat je optisch voller lijken en een smalle streep optisch slanker.

De dame links op de afbeelding hierboven draagt een opvallende brede streep, ze heeft een wat voller postuur en dat wordt door de horizontaal gestreepte jurk benadrukt. Wil ze slanker lijken dan kan ze beter kiezen voor een smallere streep of een onopvallende streep.

De dame rechts op de foto heeft ook een voller postuur en draagt eveneens een horizontaal gestreepte top. Aan de linkerzijde zijn de strepen van haar top breder en daardoor lijkt zij voller. Aan de rechterzijde van haar top verfijnt de smalle streep haar vollere bovenlichaam.

De top hieronder kleedt af door de smalle streep. De bredere streep op buikhoogte trekt de aandacht.

brede en smalle strepen op bovenlichaam

 

1. Strepen op je bovenlichaam

Wanneer je een smal bovenlichaam hebt in verhouding tot je heupen dan kan je dit optisch in balans brengen door brede horizontale strepen te dragen op je bovenlichaam.

strepen in je bovenkleding

 

2. Dunne benen lijken voller met bredere strepen

Ben je dun en wil je dikker lijken? Draag rood! Maar in deze rood/wit gestreepte broek oog je toch slanker dan in de blauw/wit gestreepte broek. Dit komt door de breedte van de streep. De rode streep is smaller dan de blauwe, dus je benen lijken voller in de blauw gestreepte broek.

broek met strepen

 

3. Afwisselend brede en smalle streepjes in één kledingstuk

Een jurk in een regelmatig horizontaal streepjespatroon bij een rechte lichaamsvorm (taille, schouders en heupen zijn ongeveer even breed) maakt breder en voller maar maakt je ook vlak. Wanneer er verschil zit in de breedte van de streepjes dan voeg je meer vorm aan je rechte figuur toe. De donkere band in het midden van deze jurk suggereert een smalle taille bij de drager. En de afwisselend brede en smalle streepjes én het wisselende contrast zorgen voor diepte en geeft je rechte bouw meer vorm.

 

Wij hebben hier slechts 3 van de vele voordelen van strepen uitgelicht. Streep-prints zijn eigenlijk nooit weggeweest uit het modebeeld en kan je ook prima combineren met stippen of andere patronen. Ze zijn geliefd omdat ze veel voor verschillende lichaamsvormen kunnen doen. Dus zet eens een streep door al je effen kledingstukken… Succes!

Liefs, Irma & Marijke

 

Draag je zelf ook graag strepen? Of ken je een interessant streepjes-effect? Deel dit gerust met ons door hieronder een reactie te geven.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *